Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Bernarda Hostnik je zagovarjala doktorsko disertacijo

Njeno doktorsko delo z naslovom Model vključevanja socialnega gerontologa v celostno obravnavo starejše osebe z zlomom kolka, pomeni novost pri obravnavi starejših s takšnimi poškodbami.

Vedra in nasmejana gospa je bila sedemnajst let predana delu na kirurgiji, kjer je kot glavna medicinska sestra vodila travmatološki oddelek Splošne bolnišnice Celje. Leta 2013 je s strani Zbornice zdravstvene in babiške nege pridobila najvišje poklicno priznanje za prepoznavnost zdravstvene nege v slovenskem prostoru, zlati znak. Od l. 2015 je zaposlena v Zdravstveni postaji Vojnik, sprva kot koordinatorka referenčnih ambulant zdaj pa kot odgovorna medicinska sestra ZP Vojnik in Dobrna.

 

Poročena, mati treh mladcev, Martina, študenta strojništva, gimnazijke Mance in osnovnošolca Metoda ima rada naravo, tek, knjige, obožuje dela Ivana Cankarja, spoštuje slovensko besedo in jezik. Zase pravi, da je večni entuziast. Rada se druži z ljudmi, ki znajo biti duhoviti in imajo hrbtenico. Je prijazna in zelo odprta oseba, zna prisluhniti in pomagati.

 

Bernarda Hostnik je končala Srednjo zdravstveno šolo v Celju in nadaljevala študij na Fakulteti za zdravstvene vede v Mariboru. Leta 2010 je kot prva generacija študentov druge stopnje in prva na celjskem končala magistrski študij in si pridobila naziv magistrica zdravstvene nege. Želja po učenju, odkrivanju novih obzorij in preizkušanju vzdržljivosti in zmožnosti jo je vodila, da se je vpisala na doktorski študij socialne gerontologije na Almo Mater Europaea v Maribor, kjer je pod vodstvom mentorice prof. dr. (Republika Finska) Danice Železnik raziskovala zanimivo in inovativno temo, sodobni model celostne in multidisciplinarne obravnave starejše osebe z zlomom kolka. Takšen pristop bo predstavljal radikalno alternativno dejavnost običajni, tradicionalni obravnavi starejše osebe z zlomom kolka in kakovostnejše življenje v času obravnave. Na podlagi znanstvenih dognanj prinaša vključitev socialnega gerontologa v celostno in multidisciplinarno obravnavo starejše osebe z zlomom kolka novost v slovenski zdravstveni sistem. Šestletno raziskovalno delo je okronala z doktorsko disertacijo. Sama pravi, da je to življenjsko delo, ki ne pozna bližnjic, ampak izjemno garanje.


Povzela (po zapisu Darje Lukman): Lidija Eler Jazbinšek
Foto: osebni arhiv

Oglejte si tudi