Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

5. memorial bratov Dobrotinškov

V mesecu septembru, natančneje 14. in 15., smo s pomočjo in sodelovanjem KS Vojnik priredili 5. memorial bratov Dobrotinškov v streljanju z zračno puško. Zdaj že lahko govorimo o tradicionalnem memorialu z upanjem, da se bo tako nadaljevalo tudi naprej. Memorial je namenjen ohranjanju imena bratov Dobrotinšek, ki so bili leta 1942 ustreljeni v Starem piskru v Celju zaradi pomoči partizanom, bili pa so tudi člani takratne strelske družine Vojnik in kot taki trn v peti agresorjem. Po njih se je kasneje poimenovalo naše društvo. Ker smo edini z njihovim imenom v občini, si želimo ohranjati spomin nanje, ki so dali življenje za našo svobodo. Slava jim.

Kot vsako leto smo se zjutraj dobili na strelišču in skupno ponesli venec in svečo na njihovo domačijo, kjer nas vedno prisrčno sprejmejo in pogostijo z jutranjo kavico, potico in še čim. Malce smo posedeli z njihovo še živečo sestro Zefko Feldin, ki je v svojem življenju pretrpela marsikaj hudega. Kdor je prebral knjigo o njihovem življenju, ve, je pa škoda, da takšnih ni več. Pri svojih letih (več kot 90 jih šteje) je še vedno vedra in vesela in se nas vsako leto razveseli. Naj živi še mnogo let. Zahvaljujemo se tudi njeni hčeri in zetu, ki nas tako prisrčno sprejmeta.

Memorial je namenjen tudi v čast prazniku KS Vojnik, ki nam velikodušno pomaga pri nabavi medalj in pokalov ter venca, ki smo ga s predsednico KS Lidijo Eler Jazbinšek in županom Brankom Petretom ter našimi člani spoštljivo ponesli na Dobrotin.

Tekma se je odvijala brez zapletov in pripomb in je bila zaradi nekaterih drugih obveznosti in zadržkov sodelujočih tekmovalcev razdeljena je bila na dva dni. Letos je tudi naša ekipa Vojnik I dosegla lep rezultat; in sicer ekipno 3. mesto, če pomislimo, da tekmujemo s strelci, ki tekmujejo v 1. in 2. ligi Strelske zveze Slovenije in tam dosegajo lepe rezultate.

1. mesto ekipno je osvojila ekipa Kisovec II s 544 krogi.
2. mesto ekipno je osvojila ekipa SD 1956 Trbovlje I s 538 krogi.
3. mesto ekipno je osvojila ekipa Vojnik I s 524 krogi v sestavi Matjaža Žgajnerja, Janeza Pintarja in Saške Nerat.

Prehodni pokal je osvojila ekipa Kisovec II in bo do drugega leta shranjen pri njih.

V kategoriji posamezno do 50 let je 3. mesto osvojil naš strelec Janez Pintar s 177 krogi, 4. mesto je pripadlo našemu Matjažu Žgajnerju s 177 krogi (od Janeza slabša 2. serija), v kategoriji od 50 do 60 let je 2. mesto osvojil naš član Miroslav Ternovšek s 175 krogi. Vsem iskreno čestitamo.

Vsem, ki ste se udeležili tekme, hvala, vsem, ki niste prišli, je lahko žal. Hvala tudi županu in predsednici KS za njuno prisotnost, povabljena sta tudi prihodnje leto.

Še vedno se lahko vpišete v naše strelsko društvo, vabimo vse, ki imate voljo in željo sodelovati z nami. Vesel bi bili tudi, če bi sedanji člani poravnali obveznosti v tem letu. Če že streljate ne, nas vsaj saj tako podprite, kajti denarja nam vedno primanjkuje.

Tekst: Franc Lebič
Foto: Dušan Ravnikar

Oglejte si tudi