Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Veseli december

Učenci iz CIRIUS Vipava se v decembru predstavljajo na stojnicah v Ajdovščini s svojimi izdelki.
Božično-novoletni čas je vedno nekaj posebnega. Krepijo se vezi, tkejo se nova prijateljstva in prihajajo nova spoznanja. Tudi o tem, kako pomembno je medsebojno sodelovanje, strpnost in sprejemanje drugačnosti.
Da bi tudi za vas bili prihajajoči prazniki nekaj posebnega, vas vabimo, da  se nam v decembru pridružite na naših stojnicah in podprete delo naših otrok, otrok CIRIUS Vipava. Pri predmetih delovne vzgoje, likovne vzgoje, izbirnih predmetih, pri interesnih dejavnostih … otroci in mladostniki z motnjami v razvoju s pomočjo zaposlenih izdelujejo razne izdelke, ki jih z veseljem in ponosom pokažejo drugim. Tudi vam jih bodo s ponosom pokazali, in sicer:
  • v četrtek 1. 12. 2016 smo v okviru mednarodnega dne invalidov, ki ga obeležujemo 3. decembra, v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini razstavljali didaktični material, izdelke, narejene v našem centru, fotografije o utripu življenja pri nas, izvedli bomo delavnico za otroke ... v dopoldanskem in popoldanskem času.
  • Istočasno, torej v četrtek, 1. 12. 2016, smo v dopoldanskem času na tržnici v Ajdovščini ponudili izdelke, narejene v CIRIUS Vipava. Izkupiček vaših prostovoljnih prispevkov bomo namenili potrebam naših učencev.
  • Na tržnico bomo s svojimi izdelki prišli tudi vse nadaljnje četrtke, torej 8. 12., 15. 12. in 22. 12. 2016.
  • Stojnico s svojimi izdelki smo postavili tudi v trgovskem centru Mercator Ajdovščina v petek, 2. 12. 2016.

Zaposleni v CIRIUS Vipava bi radi našim mladostnikom ponudili možnost kreativnega preživljanja njihovega časa, radi bi jim osmislili njihovo delo, jih popeljali v okolico, med sokrajane, občane, da se lahko sami predstavijo s svojimi izdelki kot enakovredni člani družbe, zato bodo na tržnico in v knjižnico skupaj s spremljevalci prišli tudi mladostniki našega centra in se tako povezali z vami, lokalno skupnostjo in širšim okoljem, v katerem živijo oz. živimo. Upamo, da se boste z nami povezali tudi vi in vam obenem želimo, da bi s srcem znali zreti v prihodnost in bili preprosto srečni.

Oglejte si tudi