Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Vipava
JUTRI
25°C
14°C
SOB.
25°C
13°C
Oceni objavo

Učenci iz CIRIUS Vipava na sankanju

Končno je prišel dan, četrtek, 25. januar 2017, in vse je bilo pripravljeno za odhod: sanke, topla oblačila, obutev in mi vsi. V Vipavski dolini je sijalo sonce pri »Cencu« pa mu je pot do nas zakrival velik meglen oblak. Vse okrog nas je bilo belo. Občudovali smo pravo zimo. Termometer je kazal -7. Kljub temu smo pogumno stopili iz kombija, vzeli vsak svoje sani in se pognali po hribu navzgor s pričakovanjem, kako bo, ko se poženemo navzdol. Občutili smo hitrost a nas ni bili nič strah, prav nobenega izmed nas. Tudi zeblo nas ni. Zato smo to večkrat ponovili. Tisti, ki so se tega naveličali so se povaljali v snegu, se skrili v že narejen iglu, se kepali, kotalili po bregu navzdol, trenirali hojo navzgor in tek v dolino – seveda po snegu. Slišal se je vrisk in smeh. Iz naših oči je sijalo veselje. V center smo se vrnili utrujeni in po kosilu smo si privoščili zaslužen počitek in spanec.

Liljana Lazar, avtistični oddelek

 
Tudi naši najmlajši škratki so se v petek, 27. 1. 2015, odpravili na sneg. Izbrali so super dan. Veliko sonca, ravno prav je bilo mrzlo in čisto nič ni pihalo. Na pot so se podali kmalu po malici in hitro prispeli na Črni vrh. Spoznavali so različno zabavo na snegu. Kotalili so se z nižjega hriba, v snegu izdelovali angelčke in se seveda tudi sankali. Spoznali so različne sanke in jih preizkušali tako individualno kot tudi v paru. Otroci so se zelo trudili, da so sanke tudi sami vlekli za sabo ali vsaj sami prikorakali na vrh hriba s katerega so se nato spustili v dolino.

Ana Boštjančič, razvojni oddelek vrtca

Oglejte si tudi