Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Prvi rojstni dan Hiše Sadeži družbe Vipava

V torek, 21. januarja 2014, je naša Hiša praznovala prvi rojstni dan. Program smo začeli z nagovorom župana občine Vipava Ivana Princesa, ki je izrazil zadovoljstvo z našim delom.

Izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak je prostovoljcem Hiše podelila priznanje za prostovoljsko delo. Še enkrat prisrčna hvala vsem prostovoljcem, ki soustvarjate medgeneracijski program! Prvo rojstnodnevno svečko smo upihnili na torti, ki smo jih dobili iz Pekarne Ježek. Suha grla pa smo zmočili z univerzitetnim zelenom, donacijo TIC-a Vipava. Hvala vsem obiskovalcem in donatorjem, želimo si se več takšnega sodelovanja!

Hiša gosti tudi 'Popoldne v Vipavi', to je program, ki ga v okviru Hiše Sadeži družbe izvaja Karitas. Program je sestavljen iz dveh delov: prvo uro poteka učna individualna pomoč, ko se otroci in prostovoljci posvetijo določenemu šolskemu predmetu. Posebno pozornost namenjamo otrokom, ki imajo v šoli kakršnekoli učne ali druge težave. Druga ura pa je namenjena družabnim skupinskim igram, športnim igram ter pogovornim in ustvarjalnim delavnicam. Delo poteka individualno in tudi po skupinah, zato je zelo pomembna skupinska dinamika, pridobivanje izkušenj sprejetosti, učenje sodelovanja, pomoč drugemu, razvijanje odgovornosti in solidarnosti, reševanje konfliktov, spoznavanje sebe. Podroben program aktivnosti do junija 2014 najdete na FB strani Hiša Sadeži družbe Vipava.

Izpeljali smo tudi delavnico na temo uporabe stročnic, ki jo je vodila prostovoljka Eva Bolčič. Na delavnici so poudarili pomen stročnic za zdravo življenje, nato pa so se lotili kuhanja. Pripravili so lečino juho ter čičerikine polpete z jogurtovim prelivom. Zaradi zanimanja in dobrega odziva bodo delavnice na temo zdrave prehrane potekale tudi v prihodnje.

Oglejte si tudi