Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

Priprave na Majski tek

Dvignite pulz in naredite nekaj za svoje zdravje ter izboljšajte svojo telesno pripravljenost. Zavod za šport Ajdovščina vam v sodelovanju s Športnim društvom Tekači Vipavske doline ponuja pravi recept ter pravi dogodek za izpolnitev vaših želenih ciljev. S tekaškimi pripravami na Majski tek pričnemo v četrtek, 7. marca ob 18h pred glavnim vhodom v Športni center Ajdovščina. Prijave na tekaške priprave zbiramo do 7. marca preko spletne strani Zavoda za šport Ajdovščina (https://www.zs-ajdovscina.si/).
Priprave na tekaške preizkušnje City run 11km ter Sky run 16km,

 bodo potekale v skupinah po enakih kondicijskih oziroma tekaških sposobnostih. Vadili bomo v treh skupinah pod vodstvom izkušenih trenerjev. Razporeditev v skupine je fleksibilna ter omogoča prehajanje tako navzgor kot navzdol glede zahtevnosti in sposobnosti.

  • 1. skupina: Začetniki - skupina zajema športne navdušence, ki s tekom začenjajo na novo ali po prekinitvi, ter niso sposobni preteči nekaj kilometrov v kosu. 
  • 2. skupina: Srednja skupina - tekačice in tekači, ki so že tekli ali želijo teči na 10 km in bodo seveda tudi nastopili na Majskem teku.  
  • 3. skupina: Napredna skupina - bo zajemala vadbo za tekačice in tekače, ki so se že udeležili maratonov (21 km) oziroma tekov na daljših razdaljah.

Tekaški prireditvi City run ter Sky run 2019, bosta potekali v soboto 4. maja 2019.  

Poudariti velja, da je v družbi premagovanje naporov lažje, bolj zabavno, ob vsem naštetem pa je tudi motivacija večja. Seveda je pomembno tudi strokovno vodenje z razgibavanjem in ogrevanjem pred, ter raztezanjem po koncu aktivnosti.  


Vabljeni, da se nam pridružite in se vidimo na treningu!


ŠD Tekači Vipavske doline

Oglejte si tudi