Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Zbor društva 'Radi pišemo z roko'

V šolskem letu 2016/17 smo na OŠ Draga Bajca v Vipavi in na podružnici Podnanos sodelovali v projektu 'PIŠEM Z ROKO' v okviru Tedna vseživljenjskega učenja. Po dobrih odzivih sodelujočih in glede na pozitivne odzive organizatorjev tega projekta smo bili povabljeni v Ljubljano, da sodelujemo na Ustanovnem zboru društva RADI PIŠEMO Z ROKO, ki je bil v sredo, 8. novembra 2017.

Poslanstvo oz. osnovni namen društva bo ozaveščanje o pomenu pisanja z roko, spodbujanje k bolj pogostemu pisanju z roko, organiziranje izobraževanja, dogodkov in prireditev, kjer bomo pisanju z roko namenjali posebno pozornost. Opozarjali bomo na izvirnost pisanja z roko, saj je pisava vsakega človeka neponovljiva in predvsem v otrocih vzbujali ponos, da so tudi zaradi tega enkratni in neponovljivi. Osnovne in srednje šole imajo tu posebno poslanstvo in tudi moč, ki jo lahko usmerijo v zahtevo po več pisanju z roko. S tem se bo dalj časa ohranjala pisana pisava, saj sedaj otroci vedno pogosteje izbirajo tiskano pisavo. Najbolj pomembno pa je to, da morajo biti rokopisi
čitljivi. Tega se bodo gotovo razveselili tako učitelji kot starši. Z zavestnim spodbujanjem pisanja z roko bi radi ohranili to izvirno fino motorično spretnost. Pobudnica projekta in predsednica novoustanovljenega društva Radi pišemo z roko ga. Marijana Jazbec je na zboru javno predstavila in pohvalila delo na naši šoli v preteklosti v tem projektu. Na dobro sodelovanje računa tudi v naslednjih projektih.
Vida Trošt Vidic

Oglejte si tudi