Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Martinovanje v Podragi

V okviru prireditve Vinski hrami Vipavske doline med martinom in božičem 2017 je v Podragi in sicer v organizaciji društva Mala Moskva, potekalo praznovanje svetega Martina, ki predstavlja praznik vina.
Prireditev je na martinovo soboto potekala že čez dan; ob dvanajsti uri je namreč v vas prispela furenga Konjeniškega društva Sveti Štefan Vipavska dolina. V tem delu prireditve so na svoj račun prišli predvsem mlajši obiskovalci, saj so se lahko družili s konji, česar so se močno razveselili. Otroci so se lahko s konjsko vprego celo peljali. Prijazni kočijaži so jih namreč sprejeli na svojo kočijo in in jih odpeljali na vožnjo po ulicah Podrage, kar je bilo zanje izjemno doživetje. Bolj pogumni otroci pa so lahko konje tudi zajahali.
Številni obiskovalci, ki so v Podrago prišli ne samo iz širšega Vipavskega območja, marveč celo iz drugij regij države, so lahko poskusili predvsem letošnja - mlada vina, degustirati pa je bilo mogoče tudi nekaj vin preteklih letnikov naslednjih domačih pridelovalcev. Predstavili so se: Vina Žvanut, Rok Furlan, Igor Rener, Primož Furlan, Cultus, Vina Žgur, Kmetija Furlan in Vina Janežič. Premierno pa so lahko obiskovalci poskusili tudi vina Kombinata Ridžoperš, ki predstavlja novega ponudnika zlate kapljice v vasi.

Poleg degustacij mošta je organizator poskrbel za tradicionalno primorsko hrano, piko na i pa so, kot vedno, predstavljale jesenske slaščice, ki so jih pripravile pridne podraške gospodinje. Obiskovalci so si bili tudi letos edini, da je vinska ponudba v Podragi izjemno dobra in odlične kakovosti, kar to malo vasico zgornje Vipavske doline uvršča visoko na vinski zemljevid vrhunskih pridelovalcev slovenskih vin.

Oglejte si tudi