Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Vipava
DANES
24°C
13°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Nova pridobitev na Gočah

V dobrih treh mesecih nam je tudi na Gočah uspelo kupiti nov defibrilator, za potrebe Gočanov in širšo skupnost. Špotno društvo Hudournik Goče ga je, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Goče, slavnostno predalo v uporabo. Predaja je potekala 13.5.2018 pred osnovno šolo na Gočah, kjer se defibrilator nahaja.

Zgodba o defibrilatorju se je začela v začetku januarja, na pobudo mladih Gočank. Z namenom večje ozaveščenosti in usposobljenosti krajanov, je bila prva od aktivnosti izvedena 30. januarja, ko smo v organizaciji Športnega društva Hudournik Goče, v sodelovanju z RK Ajdovščina, prisluhnili obnovitvenemu tečaju nudenja prve pomoči in predstavitvi defribilatorja.
Kot mnogi prebivalci vasi, ki so bolj oddaljene od najbližjih enot nujne medicinske pomoči je prav, da se tudi prebivalci Goč zavedamo, da smo mi sami tisti, ki lahko najbolj pripomoremo k hitremu in uspešnemu posredovanju v primeru nenadne obolevnosti med sokrajani. Z defibrilatorjem lahko vsak očividec prične s postopkom oživljanja že veliko prej, preden pride reševalna ekipa. Po dobrih treh mesecih se lahko danes tudi na Gočah veselimo novega avtomatskega defribilatorja, otroških elektrod in omarice v skupni vrednosti 1968,78€. Zaradi njega se bomo varneje počutili, čeprav vsi upamo, da ga ne bomo potrebovali.
Defibrilatorja na Gočah pa ne bi bilo brez vseh donatorjev. Najprej gre zahvala glavnemu donatorju defibrilatorja - Zavarovalnici Triglav območna enota Nova Gorica in direktorju g. Ivici Vulić, ki se mu iskreno zahvaljujemo, da je prisluhnil naši prošnji. Našim prošnjam za donatorstvo so se odzvala tudi lokalna podjetja: Avto Batič Rober Batič, Tekstina Ajdovščina Simeon Špruk, Agraria Koron Volčja Draga, Goriške Opekarne, Kovinarstvo Aron Mrmolja, Mat.com Matjaž Mozetič. Vsem se najlepše zahvaljujemo za vsak dar. Zahvala gre tudi vsem donatorjem, ki so nas materialno podprli in nam omogočili, da smo pripravili srečelov. Denar s srečelova bo namenjen izključno za vzdrževanje defibrilatorja. Hvala tudi Božotu Fajdigi in predsedniku Krajevne skupnosti Goče (Simonu Žoržu), ki sta priskočila na pomoč pri projektu defribilator. Zahvala gre seveda tudi podjetju Defibtech d.o.o., ki je defribilator nabavilo, dostavilo in montiralo. Med nami so bili tudi ljudje, ki so denarno in tudi drugače pripomogli, da je pred vhodom osnovne šole nameščen AED, pa niso želeli biti imenovani, a jim Goče veliko pomenijo in se jim tudi zahvaljujemo. Ne smemo pozabit na veliko zahvalo našim otrokom podružnične osnovne šole Goče in njihovim učiteljem Gostimirju, Nataši in Polonci, ki so zmeraj pripravljeni kulturno obogatiti marsikateri dogodek na Gočah.Po slavnostni otvoritvi defribilatorja se je vsem skupaj posebej še Anji Godnič in Karli Ferjančič, ki sta projekt defribilator izpeljale zahvalil predsednik Športnega društva Hudournik Goče Andrej Furlan.
Anja Godnič

Oglejte si tudi