Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Evropski teden zmanjševanja odpadkov tudi za najmlajše

V soboto, 21. 11. 2015, je Turistično društvo Podnanos prvič imelo v gosteh gledališko skupino, ki je razveselila naše najmlajše krajane.
Kljub burji in dežju se  je zbralo lepo število otrok, njihovih staršev in starih staršev. V okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki poteka od 21. 11. pa vse do 29. 11., nas je obiskala gledališka skupina »Face« iz kulturnega društva Slavec Solkan.

Razveselili so nas z ekološko otroško predstavo Do tiste stezice avtorja Vika Grobovška. S predstavo smo tako kulturno pričeli z Evropskim tednom zmanjševanja odpadkov. Letošnja tema je dematerializacija, kar pomeni narediti več z manj. Predstava, pod vodstvom režiserke Marice Faletič, je marsikateremu otroku popestrila sobotno popoldne. Glavna razbojnika Frko in Lin sta bila osnaževalca okolja. Majhni škratje so ju s pomočjo kraljice Gaje izgnali iz gozda in tako obvarovali neokrnjeno naravo.

Turistično društvo Podnanos se zahvaljuje gostujoči dramski skupini »Face« in vsem gledalcem za obisk.

Evropski teden zmanjševanja odpadkov bomo zaključili z delavnico polstenja, zato naslednjo soboto, 28. 11. 2015 ob 10. uri, vabimo otroke, da se nam pridružijo. Ustvarjali bomo v predprostoru kulturnega doma v Podnanosu.

Besedilo in fotografija: Cecilija Vitežnik

 

Oglejte si tudi