Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

ZVOČNA GONG KOPEL

Malce drugačna kopel se je zgodila v petek 9.12. v Sebenjah. „Okopali“ smo se namreč v vibracijah in zvokih gonga, na čas nežno božajočih in potem spet mogočnih, da bi lahko premikali gore.

Dogodek je odprl Tomaž Kvasnik, ki je gong kopel izvajal in nas popeljal v svet gongov. Tomaž je od nekdaj tesno povezan z glasbo in skozi njo se je navdušil nad gongom, ki ga je po dolgem iskanju našel na Kitajskem pri mojstrih te starodavne obrti. Kasneje je sodeloval tudi pri izdelavi prvega slovenskega gonga. Po krajši predstavtvi in uvodnem sproščanju smo se prepustili zvočni kopeli, ki je trajala uro. To je bilo osupljivo potovanje, nabito z pozitivno energijo zvokov, ki so v sozvočju z naravo in umirjajo, zdravijo ter regenerirajo.

Gong je resnično nekaj posebnega. Že sama izdelava zahteva mojstre te obrti, prav tako tudi izvajalca, ki gong razume in se z njim poveže ter na koncu še prostor, ki se na zvoke odziva. Ko se vse tri komponente povežejo v eno celoto, ustvarijo igrivo in mogočno izkušnjo, ki so jo udeleženci delili po koncu:

„ Občutek lahkotnosti, kot da sem odložila neko breme.“

„V nekem trenutku je bilo moje telo tako lahkotno, da ga sploh nisem občutila. Očutek pa prijeten, kot da je vse tako kot mora biti.“

Zvočne gong kopeli so še posebej mogočne ob polnih lunah. Eno najbolj ugodnih obdobij zanjo, pa je pred nami in to je zimski solsticij. Takrat so energije naklonjene novim začetkom in resetiranje z gongom ima še večjo moč.

Naslednja zvočna kopel z gongom, bo zato ravno takrat in sicer v petek 23.12.22. Prispevek je 15 eur, prijave pa zbiramo na številki 041 708 201.

Oglejte si tudi