Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Županove petice za najboljše učence tržiških šol

Na obisku pri županu Občine Tržič je bila danes dopoldne na obisku skupina učencev, ki se lahko pohvalijo z odličnim uspehom v vseh devetih letih šolanja. Teh je bilo na OŠ Bistrica, OŠ Tržič in OŠ Križe skupaj 26.
Tržiške osnovne šole z današnjim dnem zapušča generacija otrok letnika 2004. Da so to nasmejani, vedri, zadovoljni ljudje, polni svetovne širine, bogati z znanjem ter ljubeznijo do družine, staršev, domovine, se je z županom Občine Tržič mag. Borutom Sajovicem na sprejemu strinjala tudi dr. Metka Knific Zaletelj, direktorica občinske uprave.

»Tisti, ki so bili vsa leta odlični pa dokazujejo, da imajo v sebi nekaj več. Naprej voljo in glavo na pravem mestu ter pridnost in talent. Številni so ob pridobivanju osnovnošolskega znanja aktivni še na društvenem področju, v različnih športnih in kulturnih društvih. Želim jim, da svoje talente in darove izkoriščajo še naprej, ostanejo zvesti samemu sebi, svojemu prepričanju. Prepričan sem, da jih čaka lepa prihodnost, nikoli pa naj ne pozabijo na družino, na dom, na vrstnike in prijatelje iz osnovnošolskih klopi ter da so bili  in ostanejo doma v Tržiču,« je dal popotnico mladim na pragu novega življenjskega poglavja mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič. 

Priznanja in Županovo petico za devet let odličnosti na OŠ Križe so prejeli Lovro Dovžan, Alja Zara Draksler, Ajda Meglič, Andraž Rener in Tjaša Zaplotnik. Na OŠ Bistrica so vseh devet let v znanju blesteli Tina Balkovec, Manca Čadež, Marta Langus, Julija Meglič, Stela Zavrl, Tinkara Jenko, Sara Kukovič, Lejla Mulalić, Eva Puhar in Urška Šlibar. Županovo petico pa so si prislužili tudi odlični učenci iz OŠ Tržič: Patrik Ahačič, Zala Meglič, Uroš Meglič, Gašper Meglič, Neža Kočevar, Tinkara Košir, Špela Dovžan, Katarina Bernard, Neja Skočir, Nastja Tišler in Julija Vogelnik.

  

Županovi petici in posebnemu priznanju je bila kot darilo priložena še sezonska vstopnica za poletne kopalne užitke na Gorenjski plaži, kjer se prav danes zvečer s koncertom Pihalnega orkestra Tržič, ter skupin Orlek in Help! A Beatles Tribute, v organizaciji Občine Tržič, odpira poletna sezona. Obeta se odlična zabava.

 
foto: arhiv Občine Tržič

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi