Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

V Tržiču za bogato kulturno življenje skrbijo številna kulturno-umetniška društva

V občini Tržič je kulturno življenje občank in občanov izjemno bogato, ponudba različnih kulturnih prireditev na visokem kakovostnem nivoju, v delovanje ljubiteljske kulture pa je vključen vsak petnajsti občan.

Da bi tržiška kultura ohranila visoko raven v ponos mestu in zadovoljstvo občanov, Občina Tržič že vrsto let omogoča delovanje številnih kulturno-umetniških društev.


»Kultura je močna korenina vsakega naroda, zato je izjemnega pomena tudi za  lokalne skupnosti. Zadovoljen sem, da v naši sredini deluje kar devetnajst društev, da se prijavljajo na razpis, veliko in kvalitetno delajo, imajo številčno publiko, na izbirnih tekmovanjih pa številna društva dosegajo državni nivo na področju kvalitete, kar mi je še posebej dragoceno. Na občini se bomo še naprej trudili,  da bomo tako pogoje kot sredstva za delovanje ljubiteljske kulture povečevali tudi v naslednjih letih,«
je po podpisu pogodb s predstavniki kulturnih društev, ki je bilo pred dnevi, povedal župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.


Z javnim razpisom za sofinanciranje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti bo razdeljenih 72.611,05 evra, od tega 24 tisočakov za prostore in opremo, ostala sredstva pa se bo razdelilo med osemnajst društev.   


Prejemniki sredstev so: KD FS Karavanke, ZKO Tržič, Mladinsko gledališče Tržič, KUD Lom pod Storžičem, Pevsko društvo Zupan, Foto klub Tržič, KD Kruh Križe, KD Pihalni orkester Tržič, KUD Ampus, KUD Podljubelj, KD Svarun, KD Zali rovt, KUD Načeta paleta, KUD Leyli, KD sv. Janez Krstnik Kovor, KD Jerbas, KD Ignacij Hladnik Tržič in KD tržiških likovnikov.

 

Oglejte si tudi