Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

THE POCKET ENSEMBLE GOST TRETJEGA GLASBENEGA VEČERA V TRŽIŠKEM MUZEJU – množica glasbil s celega sveta napoveduje magični koncert pod zvezdami

Po Andreju Šifrerju in Jazz Ladies je naslednji Glasbeni večer v Tržiškem muzeju rezerviran za The Pocket Ensemble.

Zasedbo sestavljajo vrhunski slovenski glasbeniki, ki združujejo svoje znanje, izkušnje in veselje do muziciranja čez konvencionalne okvirje. Člani prihajajo iz različnih glasbenih vetrov, obenem so vsi multiinštrumentalisti, kar daje ansamblu še posebej širok razpon glasbenih usmeritev, barv, atmosfer in ritmov.

Poleg Boštjana Gombača, Petre Vidmar in Roberta Jukiča, sta v zasedbi tudi domačina Lojze in Kristijan Krajnčan. V Tržiču smo še kako ponosni na svoje someščane, ki poletijo v svet in se vračajo s svojo glasbo tudi v domači kraj.

 Na tretjem Glasbenem večeru, ki bo na sporedu v petek, 26. julija 2019, ob 20.30 bo na vrtu Tržiškega muzeja nastopil THE POCKET ENSEMBLE.  

Nekaj besed o članih:

BOŠTJAN GOMBAČ je naš najboljši multiinstrumentalist in vrhunski glasbenik.

Kar dobi v roke spremeni v glasbeni inštrument in iz njega izvabil čudežne zvoke. Njegov nastop je izjemno karizmatičen in začinjen z glasbenim humorjem.

Je mojster pihal, kot so klarinet, kositrne piščali in okarine, igra na pojočo žago, bodhran in theremin ter kopico drugih nenavadnih inštrumentov in zvočil, ki jih le redko zasledimo na domačih koncertnih odrih. Je dobitnik Prešernove nagrade.

 

LOJZE KRAJNČAN, ki ga sicer poznamo kot dirigenta in aranžerja  nacionalnega  orkestra - Big Banda RTV Slovenija bo nastopil kot avtor in instrumentalist novonastale glasbene skupine  The Pocket Ensemble, katero sestavljajo najboljši slovenski multiinstrumentalisti.

Ansambel se s svojim muziciranjem vrača h koreninam ter združuje prvine etno glasbe z duhovnim pridihom klasične glasbe in s svobodno improvizirano glasbo današnjega časa.

Zaradi množice glasbil s celega sveta zveni koncert naravnost magično.

  

Predstavnica nežnejšega spola PETRA VIDMAR je izjemno talentirana in vsestranska glasbenica ter ena najboljših tolkalistk v Sloveniji. Zase pravi, da najbolj uživa na odru v družbi ustvarjalnih duš. Je članica simfoničnega orkestra RTV Slovenija, poučuje tolkala na Akademiji za glasbo in se poleg tega predaja odrskim užitkom v družbi fantastičnih glasbenikov, kot so Izidor Erazem Grafenauer, duo Silence, Janez Dovč, Boštjan Gombač, Kristijan in Lojze Krajnčan, kvartet tolkalcev Tetrakis, big band RTV Slovenija idr. 

 

KRISTIJAN KRAJNČAN je diplomiral na Nizozemskem, se izpopolnjeval v New Yorku ter magistriral iz filmske glasbe na Amsterdamskem Kozervatoriju.

V svoji glasbeni karieri je zaradi poznavanja in obvladovanja različnih glasbenih zvrsti ter dveh inštrumentov – bobni in violončelo, sodeloval z mnogimi mednarodnimi glasbeniki, koncertiral v več kot 25 državah po svetu, med drugim v Carnegie Hall (New York), Tokio Jazz Festival (Japonska), Java Jazz Festival (Indonezija), Vossa Jazz Festival (Norveška), Grahamstown Standard Bank Jazz Festival (Južna Afrika).  Prejel je mnoge mednarodne nagrade na vseh področjih svojega ustvarjanja, med drugim je bil tudi polfinalist na najprestižnem jazz tekmovanju “Monk Competition” v Washingtonu DC, kot edini slovenski glasbenik do sedaj.

V ponos mu je sodelovanje z očetom Lojzetom Krajnčanom. Njuno tokratno sodelovanje je nadgradnja vseh dosedanjih in prav gotovo sta oba Krajnčana veliko doprinesla k raznolikosti in kvaliteti slovenskega glasbenega prostora.
       V nadaljevanju Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju bodo nastopili še:

  • KATRINAS - Katarino, Sanjo in Petro povezujejo skupne glasbene vizije in ustvarjalni zagon. Druži jih želja po ustvarjanju kvalitetne večglasne vokalne glasbe in po prenašanju njene pozitivne sporočilnosti ljudem (23. avgust 2019, ob 20.30),
  • FESTIVAL PARADIŽ, s pestrim uličnim in glasbenim dogajanjem, kuhno na prostem in velikim koncertom. Nastopili bodo BIG BAND RTV SLOVENIJA pod vodstvom maestra Lojzeta Krajnčana, NUŠKA DRAŠČEK, ROMANA KRAJNČAN in LADO BIZOVIČAR. Vstop v glasbeni paradiž bo prost! (24. avgust 2019, od 18. ure dalje).

  

Vstopnice za koncerte si lahko zagotovite v Tržiškem Muzeju (T: 04 53 15 500, E-pošta: trziski.muzej@guest.arnes.si) ter v TPIC Tržič (T: 04 5971536 ali GSM: 051 627 057).

 

Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528, jana.babsek@guest.arnes.si).

Umetniška vodja festivala: Romana Krajnčan (T 041 686 795, info@romanakr.com).

 

Oglejte si tudi