Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
14°C
SRE.
20°C
12°C
Oceni objavo

Vse najboljše za te …

Mesec april je bil v Vrtcu Tržič, Enoti Križe v znamenju rojstnih dni in to prav posebnih. Praznovala je naša Zemlja, ki praznuje že 4,57 milijarde let. V ta namen smo imeli delavnice na igrišču in v prostorih enote Križe. S pomočjo naših ustvarjalnih prstkov smo izdelali male Zemlje, ob katere smo napisali različna dejstva, ki so bila usmerjena tudi na digitalno čiščenje, npr.: »Ali veš, da so digitalni odpadki vsa nepotrebna e-pošta, datoteke, aplikacije, dvojniki fotografij in videoposnetkov. Četudi smo na te stare digitalne odpadke že zdavnaj pozabili, njihove varnostne kopije na strežnikih še vedno porabljajo energijo
Vse trditve smo razobesili po enoti, da so nam zbistrile misli.

Iz odpadnih plastenk, ki so nam jih prinesli starši, so starejši otroci izdelali lovilce smeti.
Pred enoto krasi dvorišče EKO gosenica iz naravnega materiala, ki je nastajala izpod rok naših nadobudnih ustvarjalcev – otrok.

Zemljin rojstni dan pa ni bil edini, ki smo ga praznovali v aprilskih dneh. Praznovala je tudi knjiga. V vseh igralnicah je nastajala knjiga velikanka, in sicer z naslovom »Zemlja ima rojstni dan«. V njej je vsak oddelek prikazal, kaj sami lahko storimo za ohranitev našega planeta.

Povezali smo oba rojstna dneva in vse izdelke razstavili na hodnikih naše enote. Staršem z otroki smo na ogled pripravili knjige z vsebino s področij ekologije, varstva in ohranitve Zemlje. Tudi po končanem krajšem skupnem projektu je bilo po igralnicah zaslediti dejavnosti, ki so bile usmerjene na naš predragi planet – Zemljo. Večji oddelki so v lepših dneh urejali tudi svoje vrtičke, s katerimi otroke učimo samooskrbe, pomoči čebelam in ohranitve našega planeta.



Zapisali: Vanja Žos in Diana Donoša, Enota Križe Vrtca Tržič

Oglejte si tudi