Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Veseli december v Tržiču

December je čas praznovanj in obdarovanj, majhnih in velikih pričakovanj, toplih objemov in otroškega smeha, je čas majhnih radosti za vse nas. Tržiški Veseli december je skromen in simpatičen.
Praznično vzdušje smo prvič pričarali že 5. decembra, ko smo se družili na Miklavževem sejmu, Miklavževem sprevodu in pohodu z baklami, ki ga organizira Tržiški muzej, dan pozneje pa skupaj porisali medenjake in jih za okrasitev smrekic odnesli domov.

 

20. decembra bo prvi dan Božično-novoletnega sejma. Z Alteršolo bomo priredili gibalno ustvarjalno delavnico z igro snežink, kjer bomo oblikovali novoletne okraske. Teden dni pozneje bomo sejem ponovili, obenem pa s Kulturno umetniškim društvom Načeta paleta že pripravljali scenografijo Ledene dežele, ki bo za otroško silvestrovanje postavljena v starem mestnem jedru. Sejem bomo zaključili 30. decembra.

 

Kaj pa silvestrovanje? To bo letos ledeno in ognjeno. Otroško silvestrovanje bosta obiskali  snežni kraljici, Kulturno umetniško društvo Načeta paleta bo postavilo pravi ledeni gozd s smrekami in živalmi, ki jih bodo oblikovali iz vej. Otroci bodo prepevali z Melito Osojnik, si ogledali igro Zgaga – ledena princesa, zaplesali s snežaki in Ano iz Plesnega kluba Tržič, z Alteršolo v ustvarjalni delavnici izdelovali vizitke in novoletne čestitke, v popoldansko otroško novo leto pa jih bosta popeljali snežni kraljici Maša in Vivi. Vrhunec otroškega silvestrovanja bo, ko bo na prizorišče prispel Dedek mraz, otroci bodo z njim nazdravili z otroškim šampanjcem, med otroke bomo razdelili kar 500 balonov, vsak otrok bo prejel darilo iz škratove zavijalnice daril.

 

Zabava se bo z ognjenim večernim silvestrovanjem nadaljevala ob 22. uri. Za vroč začetek bo poskrbela ognjena princesa Maša Trček. V orientalski show točki se bo predstavila v koreografiji njene učiteljice Iris Šober. Nato pa bodo za stopnjevanje vročine do polnoči skrbeli Ognjeni muzikanti. Malo pred polnočjo nas bo obiskal še Pavarotti alias Tomaž Ahačič - FOGL.

 

Mestna kavarna pa bo poskrbela, da v leto 2015 ne boste stopili ne lačni in ne žejni. Za prijetno vzdušje boste skupaj z nami poskrbeli vi, dragi obiskovalci. Ne pozabite na  volnene rokavice in toplo kapo, pridite v čim večjem številu in se prepustite prazničnemu  razpoloženju na lepo okrašenih tržiških ulicah. 

Oglejte si tudi