Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Dogodki v Tržiču od 15. do 21. avgusta

Petkov večer lahko preživite v Seničnem pod vaško lipo ob zvokih narodno zabavnega ansambla Zarja. V nedeljo dopoldne bo v Seničnem potekal vaški semenj. Nastopili bodo Folklorna skupina Šenčur in Konjeniško društvo Naklo. Stojnice bodo bogato obložene, predstavili se bodo starodobni kolesarji, potekala bo tudi ustvarjalno animacijska delavnica za najmlajše.

 

V soboto se lahko s Planinskim društvom Križe podate na planinski izlet na Kresišče v Avstrijo (1839m). Na voljo bosta lahka tura in plezalna pot. Hoje je za sedem ur in pol. Zbirajo predhodne prijave. V soboto ob 10. uri vabljeni na 14. EU ples brez meja na prelazu Ljubelj. Srečanje občanov sosednjih občin in ljudi z obeh strani Karavank dokazuje, da sodelovanje in prijateljstvo nista le besedi na papirju. Za zabavo bo poskrbel ansambel Rosental Express, poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo. Iz Tržiča bo do mejnega prehoda Ljubelj organiziran brezplačen prevoz, in sicer ob 8. uri z avtobusne postaje Tržič. Povratek z Ljubelja nazaj v Tržič bo ob 16. uri.

Športno društvo Jelendol-Dolina v nedeljo organizira 26. Tek po Dovžanovi soteski s pričetkom ob 9. uri. Zbirajo predhodne prijave.

 

Kulturno društvo Tržiških likovnikov vabi v Dom krajanov Kovor na ogled razstave likovnih del nastalih na Extemporih Tržič 2016. Prikazana so dela, ki vključujejo motive Kovorja in njegove okolice. Še vedno sta na ogled razstava Srebrenica v galeriji Atrij Občine Tržič in spominska razstava Jožeta Megliča v Galeriji Paviljona NOB.

 

Vabimo vas, da si podrobnosti o posameznih dogodkih ogledate na povezavi http://www.trzic.si/koledar-dogodkov/.

Oglejte si tudi