Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

V občini Tržič se dogaja

Vstop v prostore občinske stavbe le s predhodno najavo in ob upoštevanju pogoja PCT. Občina Tržič spodbuja razvoj podjetništva in gospodarstva. Za nami je Šuštarska nedelja.

Vstop v prostore Občine Tržič le z dokazilom PCT

Na podlagi določil Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur. list RS, št. 142/2021), ki ga je sprejela Vlada Republike Slovenije, vas obveščamo in seznanjamo, da ste za vstop v prostore Občine Tržič dolžni izpolnjevati pogoj PCT.

Občina Tržič sprejema stranke le po predhodnem dogovoru z javnim uslužbencem alina telefonsko številko 04 597 15 10 ali e-poštni naslov: obcina@trzic.si. Predhodna najava ni potrebna za vstop v sprejemno pisarno. Po vstopu v prostore morate izpolnjevati vse veljavne ukrepe (razkuževanje rok, zaščitna maska, ohranjanje razdalje, itd.).

Dobrih 85 tisočakov za razvoj podjetništva in gospodarstva v občini Tržič

Tudi letos Občina Tržič namenja proračunska sredstva za razvoj podjetništva in gospodarstva. Na letošnji javni razpis, katerega predmet je bil dodelitev sredstev za spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti za razvoj, je v roku prispelo 17 vlog. Sredstva v skupni višini 85.499,32 evra so bila z odločbo dodeljena 11 vlagateljem.

Upravičenci bodo sredstva med drugim porabili za posodobitev spletne trgovine, nakup novih strojev in opreme, ureditev novih prostorov, investicije v nepatentirano tehnično znanje, v digitalizacijo podjetja…

 

Šuštarska nedelja z novo podobo

Za nami je Šuštarska nedelja, ki je letos zaživela po letu premora. Vrnila se je z novo podobo, manjšim številom stojnic, s kvalitetno ponudbo slovenskih in tržiških proizvajalcev. Bogat je bil spremljevalni program, še vse do 1. oktobra pa je v Galeriji Atrij na ogled razstava Prata, sovata pa testan krompir.

»Smer k tržiško slovenskemu, etnološko domačemu, je brez dvoma prava. Za prikaz naše tržiške obrti in dejavnosti je še veliko prostora. Vemo, da moramo okrepiti še ponudno ustrezne hrane in pijače. Želimo si še več dogodkov ljudi, ki delajo in živijo v mestnem jedru. Odlično so se predstavili člani Folklorne skupine Karavanke, izvirno tudi tržiški gasilci in gasilke. Tudi Cankarjeve ceste ne bomo več zapirali. Nova cesta skozi Bpt daje nove možnosti, ljudje v vaseh za Tržičem in hribovski turizem pa si zaslužita normalno dostopnost,« je vtise po prireditvi sklenil mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič in pozval občane: »Če imate še kakšno idejo, predlog, izboljšavo, ponudbo, tudi kritiko, nam pišite na obcina@trzic.si. Veseli bomo prav vsakega mnenja. Se vidimo na ŠUŠTARSKI 2022.«

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi