Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

Naj vas ne zmede!

Na cestiščih v občini Tržič se dogajajo spremembe, ki pa nekaterim voznikom povzročajo težave, ko naletijo nanje. Med temi so tudi nove vertikalne in talne označbe, ki označujejo priporočen kolesarki pas in souporabo vozišča.

Obe omenjeni rešitvi sta namenjeni izboljšanju varnosti  zlasti za kolesarje, predvsem s tem, ker je njun namen tudi umirjati promet. Na področjih konfiguracije priporočenega kolesarskega pasu (ABL) naj bi bila hitrost omejena na 40 km/h, na konfiguraciji souporabe voznega pasu (Sharrow), pa naj bi bila hitrost omejena na 30 km/h.

Voznikom motornih vozil nista pravzaprav prinesli praktično nikakršnih sprememb, če izhajamo iz dikcije določenih členov Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP). Pri tem izhajamo tudi iz dejstva, da so kolesarji enakovredni udeleženci v prometu, za katere veljajo enaka cestnoprometna pravila kot za ostale udeležence.

Tudi v Sloveniji nista rešitvi (konfiguraciji) novost, saj sta v uporabi desetletje, v tujini pa rešitvi poznajo že več desetletij.  

AKTIVNI ZA VARNOST V PROMETU !

Oglejte si tudi