Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
10°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Občinski nagrajenci so svetilnik, ki z dejanji kažejo pot

S SLAVNOSTNO AKADEMIJO POČASTILI PRAZNIK OBČINE TRŽIČ
S sobotno slavnostno akademijo je Občina Tržič proslavila letošnji občinski praznik, ki je sicer 12. december. Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic je segel v dlani in podelil deset občinskih priznanj, sedem jih je ob različnih priložnostih podelil že med letom, v slavnostnem nagovoru pa se je spomnil vseh dosežkov in opravljenega dela, ki občino Tržič zaznamuje v letu 2017.

 

“Letošnje leto je bilo izjemno uspešno, saj je občini uspelo realizirati nekaj investicij, na katere smo čakali več desetletij. Počutimo se kot uspešna občina, ki ima še veliko želja pa tudi energije po nadaljnem napredku in razvoju. Več kot se postori, več dela se še kaže,” je po akademiji, zadovoljen z opravljenim delom in hvaležen vsem nastopajočim, povedal župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic. “Občina niso gradnje in investicije, občina smo ljudje. Zadovoljen sem, da smo nocoj v Kulturni center v ospredje postavili ljudi. Pokazali smo se kot občina, ki ji je za slovensko kulturo in besedo mar. O občini pa so največ povedali nagrajenke in nagrajenci, ki so svetilnik, ki z dejanji kažejo pot.”

 

Naziv ambasador občine Tržič za aktivno delovanje, neumorno ustvarjanje in uspešno izvedbo mnogih projektov, s čimer pomembno prispeva k promociji šole in s tem h krepitvi prepoznavnosti občine Tržič, je prejela Osnovna šola Tržič. Ravnatelj Stanislav Grum je prepričan, da upravičeno. “Ponosen sem na vse učence, starše in zaposlene, ki se trudimo, da poleg pouka delamo še kaj drugega. Da učence pripravljamo na življenje preko različnih projektov. V teh letih jih je bilo zelo veliko, med odmevnejše zagotovo sodi projekt Tržič – mesto dobrih mislih in želja.  Nadaljujemo ga predvsem zato, ker želimo delati na vseh področjih, želimo se še bolj spoznati, še več sodelovati in še bolj spoštovati. To je tisto, kar nas napoljnjuje, da lažje prenašamo bremena našega vsakdana,” pravi ravnatelj OŠ Tržič Stanislav Grum, ki priznava, da ni enostavno poleg pouka peljati še vseh projektov, vendar se zavedajo dodane vrednosti, tako za učence kot za zaposlene.  

 

Izjemno spoštovanje je polna dvorana obiskovalcev s stoječimi ovacijami izkazala častni občanki Jožefi Koder. Ta naziv je prejela za dolgoletno delo na področju vzgoje in izobraževanja, prispevek na kulturnem, umetniškem in znanstvenem področju ter ohranjanje bogastva slovenskega jezika in lokalnih narečij. “Zelo sem ponosna in vesela, da sem dobila to priznanje, ki pa je priznanje tudi za vse tiste, ki so v dolgih letih z mano sodelovali.” Izrazila je hvaležnost vsem prijateljem, vsem, ki so ji pripovedali zgodbe o svojem delu, ustvarjalnem življenju, ki so prikazali čas, sredi katerega so ustvarjali. Prva dva, ki sem ju obiskala na domu, sta bila pokojna pesnica Dorca Kralj in znan tržiški glasbenik Franci Šarabon. Obiskovala sem ljudi, ki so za kraj nekaj naredili. S tem, ko nekaj narediš za kraj, narediš tudi nekaj zase,” je sklenila častna občanka Jožefa Koder, ki ji ogromno pomeni, da lahko vse svoje sodelavce šteje za prijatelje.

 

Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic je v letošnjem letu podelil enajst županovih priznanj, ki so jih prejeli: Zdenka Maglica, za dosedanje delo in čas, ki ga prostovoljno namenja vsem občankam in občanom občine Tržič, Davorin Preisinger za odkritje korale Preisingerella stegovnikensis v Dovžanovi soteski in prizadevno delo v DPMF, njegovi promociji v občini ter mednarodnemu okolju, Ivo Stropnik za ustanovitev mednarodne Pretnarjeve nagrade ter dolgoletno požrtvovalno delo iskanja in izbiranja nagrajencev in s tem širjenje spomina na dr. Toneta Pretnarja in ugleda občine Tržič na mednarodnem nivoju, Anže Bizjak in KUD AMPUS za izdelavo Tržiškega zmaja, ureditev območja gradu Altgutenberg in s tem promocijo in povečanje prepoznavnosti občine Tržič ter ohranjanje kulturne dediščine, glasbena skupina Fantje s treh bregov, za njihovo glasbeno ustvarjanje, aktivno delovanje, sodelovanje in prostovoljno delo ter s tem prispevek k razvoju Podljubelja, Ženski pevski zbor DU Tržič za njihovo glasbeno ustvarjanje, aktivno delovanje in sodelovanje ter dr. Silvo Novak, za obnovo Župnijske cerkve sv. Katarine Aleksandrijske v Lomu pod Storžičem in za njegov prispevek k povezovanju krajanov, Gabrijel Smolej za izjemen doprinos na področju motociklizma z aktivnim delovanjem in sodelovanjem ter odlične dosežke na motociklističnih dirkah doma in po svetu, Barbara in Boštjan Podlesnik Strnad za razvoj turistične ponudbe in povečanje prepoznavnosti občine Tržič ter Primož Lah za izjemno glasbeno nadarjenost ter trud in izjemne dosežke na področju pridobivanja glasbenih znanj s področja harmonike in saksofona.

 

Diplome Občine Tržič bodo prejeli: Milan Zupančič, direktor podjetja Intec MKD d.o.o. za pomemben prispevek k razvoju gospodarstva v občini Tržič, turistični krožek OŠ Križe za raziskovanje turizma v domačem kraju in doprinos k razvoju in  oblikovanju nove turistične ponudbe in Župnijska Karitas Križe za večletno uspešno delo na področju dobrodelnosti in družabnega življenja ter marljivo in uspešno lajšanje socialnih stisk občanov občine Tržič.

 

Plaketo Občine Tržič za dolgoletno prostovoljno delo in izjemen prispevek na področju sistema zaščite in reševanja v občini Tržič, kot tudi v gorenjski regiji bo iz rok župana mag. Boruta Sajovica prejel Matjaž Potočnik, za 80 let neprekinjenega delovanja v dobrobit ljudi in kraja, neizmerno požrtvovalnost in tisoče opravljenih prostovoljnih ur bo prejemnik plakete tudi Društvo Gorska reševalna služba Tržič. 

 

Izjemen kulturni program so oblikovali MePZ Ignacij Hladnik, KUD Leyli, Folklorna skupina Karavanke, pianist Boštjan Golinar in moderatorka Mojca Krajnc.

foto zapis: Luka Rener

 

Oglejte si tudi