Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Občina Tržič ima novo direktorico občinske uprave

V ponedeljek, 13. novembra 2017, je z opravljanjem del na Občini Tržič začela nova direktorica občinske uprave, dr. Metka Knific Zaletelj. Njeno glavno vodilo bo delovanje za celotno občino in za dobrobit vseh občank in občanov.

Ima več kot 13 let delovnih izkušenj; vse je pridobila v občini Tržič. Deset let je bila direktorica javnega zavoda Ljudska univerza Tržič, kjer je vodila, koordinirala, usmerjala in organizirala delo na področju svetovanja, načrtovanja in nadzora izobraževanja odraslih. Njene vrline so strokovno delo, profesionalni razvoj, posluh za nove, inovativne programe, uspešno koordiniranje različnih programov, vodenje mednarodnih projektov, vodenje in organizacija predavanj na nacionalni ravni ipd. Je motivirana za delo z ljudmi, pozitivno naravnana, ima občutek za posameznika in zna razvijati dobre medsebojne odnose. Že od osnovnošolskih let se je ukvarjala z mnogimi, predvsem kulturnimi dejavnostmi. Velik pečat je pustila pri Kulturnem društvu Folklorna skupina Karavanke, Zvezi kulturnih organizacij Tržič, Kulturnem društvu Jerbas, predava na seminarjih ter sodeluje v organizacijskih in strokovnih odborih. Njena bibliografija kaže strokovno raziskovalna prizadevanja.

Ima močno željo in vizijo, da bi v sodelovanju z zaposlenimi, drugimi sodelavci občine in z domačimi ter zunanjimi inštitucijami skrbela za kakovost delovanja javne uprave in posledično dobro ime Občine Tržič. Na podlagi ocene stanja in začrtanih smernic razvoja namerava določiti ukrepe za dosego zastavljenih ciljev in uspešno razvijanje občine Tržič.

»Javna uprava je področje, ki zahteva poznavanje znanja na več področjih, kot so na primer področje prava, politike, financ, tehnologije, ekonomije in podobno. Zato se mi zdi pomembno, da bi bila vsa naša dobra ekipa na občini Tržič ustrezno izobražena in motivirana. Pomembno se mi zdi, da so vsi uslužbenci v občinski upravi zadovoljni, kar je tudi eden izmed pomembnih korakov na poti k večji učinkovitosti dela,« je po prvem tednu na novem delovnem mestu povedala dr. Metka Knific Zaletelj, direktorica tržiške občinske uprave.

 

Oglejte si tudi