Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

NAJ VREDNOTE ŠTEJEJO - OKRASITEV TRŽIŠKEGA MOSTU

V okviru programa Kompetence za življenje, ki ga z mladimi že več let izvajamo v obliki vikend delavnic, prepletenih s treningi komunikacijskih, socialnih veščin ter ostalih preventivnih programov v prostorih KS Bistrica, smo se na pobudo Občine Tržič z veseljem odzvali za sodelovanje v okrasitvi tržiškega mostu ob dnevu državnosti.

Tekom leta smo v Alteršoli z mladimi veliko časa namenili spoznavanju različnih osebnostnih lastnosti in vrednot. Slednje smo poskušali preko Zdravljice obuditi in upodobiti prav na mostu, ki že sam po sebi združuje in povezuje. Začetek mostu je tako obarvan z verzi Zdravljice in še ostalimi mislimi, ki so jih mladi želeli izpostaviti. Ideje za okrasitev smo črpali iz naših državnih simbolov. Slovenski grb smo tako želeli prikazati z geometrijskimi liki vzdolž mostu do končne zastave, ki obeležuje ter prikazuje 30 let samostojnosti naše države. V zastavi namenoma nismo upodobili grba, saj je le ta prikazan tekom celotnega mostu. Druga stran pa je v znamenju lipe, ki velja za pomemben simbol slovenstva. Glavno sporočilo, ki smo ga preko celotne okrasitve želeli prikazati pa je naj slednje vrednote postanejo brezčasne: prijateljstvo, sožitje, razumevanje, medsebojno spoštovanje in strpnost!

Ob vsem trudu pa smo hvaležni za bogate izkušnje, KS Kovor in KS Bistrica za prostorsko možnost ustvarjanja, našim prostovoljcem in Občini Tržič za ponujeno priložnost.

 

Za Alteršolo,

Monika Valjavec

Oglejte si tudi