Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Jedilnik po izbiri 5-letnikov

Otroci Vrtca Tržič, ki jeseni odhajajo v šolo, so imeli možnost, da podajo svoje predloge za vsebino kosil za vse otroke in zaposlene. Nad idejo so bili navdušeni! Otroci iz oddelkov 5-6 let so podali vsak po dva predloga za vsebino kosil. Upoštevali smo prvi predlog, če pa so se ideje podvajale, smo imeli na voljo tudi rezervno možnost. Za sladoled so se odločili otroci treh oddelkov, na jedilnik smo ga uvrstili dvakrat.

Otroci so predlagali še golaž in palačinke, morsko rižoto, kalamare, ameriške palačinke, frtaljo ter seveda makarone z mesno omako in parmezanom, enkrat z jabolčnim zavitkom in enkrat s čokoladnim kolačkom.

Kosilo po izboru otrok smo skuhali v času od 6. 6. do 13. 6. 2022. Kateri oddelek je za posamezni dan izbral kosilo, pa smo označili na jedilniku.

Otroci nekaterih oddelkov so tisti dan, ko je bila njihova želja uresničena, pokukali tudi v kuhinjo in se kuharjem zahvalili za to posebno gesto. Tudi za naše marljive kuharice in kuharje je bilo to obdobje zato malce posebno in prijetno.

Kako lepo je zajtrkovati zunaj, ob spremljavi ptičjega petja, pa preverite v priloženem video posnetku.


Suzana Smolej, organizatorka prehrane v Vrtcu Tržič

Oglejte si tudi