Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Jane"s Walk: V KORAKU S ČASOM

Društvo ZA razvoj Tržiča tudi letos vabi na urbani sprehod "Jane’s Walk". V nedeljo 6. maja dopoldne (po zajtrku in pred kosilom) bomo prehodili pot iz Tržiča v Bistrico (čez Kovtrnico) in se nato še sprehodili po največjem urbanem naselju v občini. Pogledali bomo koliko prostorsko načrtovanje sledi trenutnim potrebam prebivalcev in obiskovalcev Bistrice. V Tržič se bomo vrnili po cesti Ste Marie Aux Mines.

Urbani sprehodi Jane’s Walk so približno uro in pol dolgi vodeni sprehodi po mestnih četrtih, ki ozaveščajo o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih in poudarjajo učinek, ki ga imajo lahko pešci na urejanje mestnega prostora. Namenjeni so povezovanju prebivalcev s sosedi in sosesko in spodbujanju pripadnosti območju bivanja. Obenem sprehodi odpirajo priložnost za pogovor o težavah, s katerimi se stanovalci dnevno soočajo, ter omogočajo oblikovanje pobud, kako soseske narediti privlačnejše in prijetnejše za življenje.

Letošnji tržiški sprehod ima naslov »V koraku s časom«. Iskali bomo predvsem rešitve za novonastale situacije, ki jih načrtovalci naselja Bistrica pred več desetletji niso predvideli.

Nedelja, 6. maja 2017 ob 10.30, zbirno mesto pred paviljonom NOB v Tržiču. Pridružite se nam lahko tudi v Bistrici ob 11.00 pred nekdanjo trgovino na Zelenici. 
Sprehod organizira Društvo ZA razvoj Tržiča, vodila ga bosta Luka Ropret in Sašo Borojevič.

Oglejte si tudi