Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
5°C
4°C
JUTRI
8°C
-5°C
KUD NAČETA PALETA
Deli
Kultura, Trgovina, Oblikovanje, Fotograf, Storitev, Društvo, Družba in javne storitve, Kulturna zanimivost, Slikarstvo, Galerija, Film in video, Fotografija, Hobiji in ustvarjanje

KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO NAČETA PALETA

Predstavitev

Naša zgodba sega nekaj mesecev nazaj v april, ko nam je lokalni Tržni dan dal nalogo, da mestno jedro obarvamo in pripomoremo k prebujanju pomladi našega kraja. S kredo smo pustili naš prvi barviti odtis in vtis. Veter in promet sta spihala ostanke našega dela, ne pa naših idej za prihodnost. Po nekaj sestankih je odločitev padla. Odpiramo novo društvo z namenom vključevanja mladih, kulture in dobre volje v lokalno skupnost in izven nje. Naše ustvarjanje ne bo zapuščeno ležalo poleg delovne mize, ampak ga bomo nesramežljivo delili z vami.

Kaj kmalu se je porodila ideja o skupni predstavitveni likovni razstavi. In nismo je mogli opisati drugače kot mešanico različnih tehnik, stilov in sporočil, kar je rodilo tudi naš naziv – KUD Načeta paleta. Množica barv, ki se meša in dopolnjuje na paleti, vedno načeti, nikoli prazni. Naša prva javna predstavitev je bila uspešna, prejeli smo mnogo spodbudnih besed in idej za nadaljne projekte, kar se je predelalo v velikanski zagon in obljubljamo, da vam ga kmalu povrnemo.

Sprejemamo tudi nove člane, mlade in mlade po srcu, posameznike, ki se želijo izraziti in ustvarjati v prijetnem vzdušju.

Naši projekti do sedaj:
- poslikava asfalta s kredo čez velik del Trga svobode v Tržiču, 2014
- prva skupna likovna razstava v Galeriji Ferda Mayerja (Paviljon NOB) z naslovom Načeta paleta, 2014
- poslikava asfalta s kredo na Šuštarski nedelji - Tržiški zmaj, 2014
- inštalacija za noč čarovnic v tržiškem parku, 2014
- postavitev mrazove dežele in delavnice za silvestrovo v Tržiču, 2014
- druga skupna likovna razstava v Kulturnem centru Tržič z naslovom Jaz sem Prešeren, 2015
- predstavitev na mednarodnem sejmu mineralov in fosilov MINFOS, 2015
- organizacija delavnice hoje po gurtni "Utržičpogurtnšetn", 2015
- izdelava reliefa na fasadi destilarne Krucefix, 2015
- predstavitev na Šuštarski nedelji, 2015

Zadnje vsebine