Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
14°C
8°C
JUTRI
16°C
4°C

Srečanje z Dušanom Mercem

Organizator: KNJIŽNICA DR.TONETA PRETNARJA
Vstopnina: Vstop prost


Vabimo vas na srečanje z Dušanom Mercem, ki bo v sredo, 1. 7. 2020, ob 19. uri na parkirišču ob Knjižnici dr. Toneta Pretnarja na Balosu 4 v Tržiču.

Beletrinini avtorji gredo na poletno popotovanje, da bi se na dogodkih po Sloveniji srečali z ljubimi bralci. Med junijem in avgustom 2020 bodo z avtorji obiskali kraje od Pirana do Kopra in od Tržiča do Metlike. Z avtorji bo na poti tudi Beletrinina knjigarna, ki bo za bralce pripravila izbor knjig po posebno ugodnih cenah, pripravljajo tudi nagradno igro z bogatimi knjižnimi nagradami.

Dušan Merc (1952) je diplomiral na Filozofski fakulteti v Ljubljani, na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo. Sprva je bil zaposlen kot učitelj slovenščine, pozneje je bil dvaintrideset let ravnatelj Osnovne šole Prule. V svoji dolgoletni pisateljski karieri je izdal trinajst romanov, tri zbirke kratkih zgodb in knjigo esejev. Večkrat je bil nominiran za kresnika in nagrado Prešernovega sklada.


Pogovor bo tekel o romanu Slepe miši in o vseh aktualnih temah. Merc je predsednik Društva slovenskih pisateljev in kot tak ter kot bivši dolgoletni ravnatelj OŠ Prule zelo iskriv sogovornik, tem ne bo zmanjkalo.


Lep čas smo se pogrešali, prijazno vabljeni, da se spet srečamo v okrilju knjig, knjižnice, avtorjev, založb.
Všečkaj objavo

Oglejte si tudi