Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
1°C
-4°C
JUTRI
1°C
-7°C

Sprejem Pretnarjevih nagrajencev 2018

3253
Organizator: KNJIŽNICA DR.TONETA PRETNARJA

Slovensko-češki literarni par PETER KUHAR in LENKA KUHAR DAŇHELOVA sta  prejemnika 15. mednarodne Pretnarjeve nagrade 2018.

 

Mednarodna Pretnarjeva nagrada 2018 – častni naslov »ambasador slovenske književnosti in jezika« – je slovenska zahvala slovensko-češkemu literarno-prevajalskemu paru za večletno posredovanje slovenske literature in jezika na Češkem, vzpostavljanje slovensko-čeških književno-jezikovnih stikov ter mednarodno-povezovalno in prevajalsko  delo, ki pomembno vključuje sodobne slovenske književne ustvarjalce.

 

Svečani  dogodek sprejema letošnjih nagrajencev Petra Kuharja in Lenke Kuhar Daňhelove v Tržiču bo v petek, 1. junija 2018, ob 19. uri v večnamenskem prostoru Knjižnice dr. Toneta Pretnarja.

Pogovor z nagrajencema bo vodila direktorica knjižnice Marinka Kenk-Tomazin, Maja Tekavec bo prebirala  njuno poezijo,  Lana Petrovič pa dogodek glasbeno popestrila s svojimi avtorskimi skladbami.  


Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite na večeru sprejema in tako izrazite priznanje zaslužnima nagrajencema in negujete spomin na našega občana dr. Toneta Pretnarja.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij