Logo MojaObčina.si

Tržič

JUTRI
2°C
-2°C
TOR.
3°C
-3°C

Predstavitev knjige in okrogla miza

2802
Organizator: KNJIŽNICA DR.TONETA PRETNARJA

V sredo, 1. 2. 2017, ob 19. uri vas vabimo v večnamenski prostor knjižnice na predstavitev knjige Vodnik po pravicah otrok s posebnimi potrebami.


Avtorica dr. Jasna Murgel je v pomoč vsem staršem otrok s posebnimi potrebami, ki se znajdejo v primežu administrativnih preprek in nepoznavanja zakonodaje, napisala Vodnik po pravicah otrok s posebnimi potrebami. V Sloveniji je okrog 40.000 do 50.000 otrok, starih do 19 let, z rizičnimi dejavniki v razvoju. Zgodnja obravnava otrok s posebnimi potrebami je zdaj razdrobljena in popredalčkana na tri resorje: zdravstvo, vzgojo in izobraževanje ter socialo. Smiselno bi bilo imeti eno institucijo, na katero bi se lahko obrnila družina, kar je ključno za razvoj otroka in hkrati tudi finančno najbolj racionalno. Tako kot potrebuje otrok zdravstveno in pedagoško pomoč, da bi lahko v največji meri izkoristil svoje potenciale, potrebuje družina pomoč pri sprejemanju otrokove in svoji drugačnosti, zato se je treba osredotočati na družino kot celoto in ne le na otroka.

Dr. JASNA MURGEL je poslanka, sodnica in mati dveh otrok s posebnimi potrebami, ki iskanje rešitev na področju zgodnje obravnave otrok jemlje kot svoje življenjsko poslanstvo. »Ko enkrat sprejmeš situacijo, v katero te je postavilo življenje, moraš poiskati rešitev. Če ostaneš v tem, da je hudo, je samo še slabše,« pravi dr. Murglova.

Ob avtorici, ki bo predstavila Vodnik, bodo na večeru sodelovali še direktorica VDC Kranj Mirjana Česen, direktorica Vrtca Tržič in geštalt izkustvena družinska psihoterapevtka mag. Nataša Durjava, dr. med., spec. pediatrije Andreja Kovač iz Razvojne ambulante Kranj. Okroglo mizo bo vodila Alenka Bradač.

V pomoč so vam lahko tudi knjige: Pauline Restoux: Življenje z drugačnim otrokom, Damjana Dodič: Kako sprejmemo »drugačnega« otroka v družini in okolici, Lebaric Nada: Socialna integracija otrok s posebnimi potrebami, Drago Žagar: Drugačni učenci, Downov sindrom: priročnik za starše in skrbnike, Bojana Globačnik: Zgodnja obravnava …

Vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!