Logo MojaObčina.si

Tržič

JUTRI
1°C
-1°C
PET.
4°C
0°C

Predstavitev knjig Eve Remškar: SAMO POJDI! – CAMINO ZA VSAKOGAR in ČAKAJO NATE: CAMINO – TOVARNA UV

Organizator: KNJIŽNICA DR.TONETA PRETNARJA
Vstopnina: Vstop prost

sredo, 30. 9. 2020, ob 19. uri vabljeni v knjižnico. Jakobova pot je ena najstarejših in največjih množičnih poti, ki že več kot tisoč let privlači romarje vseh dežel. Domačinka Eva Remškar, arhitektka in oblikovalka, se je po njej podala že osemkrat, od tega šestkrat z najmlajšo hčerko Sanjo. Camino je postal njena učilnica, laboratorij in prostor sproščenega uživanja. Pravi, da Camino daje veliko: »Obdarovati začne že z mislijo na to, da gremo. Čas na poti, ko življenje izstopi iz okvirjev, je seveda glavna stvar, ki pa odmeva še dolgo v zapisih, fotografijah, predavanjih in v knjigah. Vedno se vse izide in vsako dejanje je dejanje radosti.«

Svoje poti je sprva dokumentirala na Facebooku, potem pa je nastala zbirka na pogled privlačnih in izjemno berljivih knjižic »In smo šle: mame in hčere na Caminu«, »Samo pojdi: Camino za vsakogar« in »Čakajo nate: Camino – tovarna uvidov«. Vabljeni, da se skozi Evine besede skupaj podamo po poti, ki veliko ponuja in na koncu da še več, kot pričakujemo.

Zaradi upoštevanja preventivnih ukrepov zaradi Covid-19 je potrebna predhodna prijava obiska prireditve na elektronski naslov siktrz@trz.sik.si ali na telefon 04 592 38 83. V primeru velikega povpraševanja bomo dogodek v kratkem ponovili.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi