V sredo, 7. 12. 2016, ob 19. uri vas vabimo v večnamenski prostor knjižnice na predavanje z naslovom Nam kemikalije ustvarjajo jedilnik?
Predavateljica bo Bilka BALOH, aktivna športnica, ki že več kot 25 let svoje življenje povezuje s tekom, jogo, meditacijo, ekološko pridelano hrano ter s poznavanjem zdravilnih zelišč. Pot osebnega raziskovanja je oplemenitila z izobraževanji in opravljenimi tečaji v Evropi in Ameriki. V Nemčiji je prejela mednarodni certifikat za učitelja reikija in joge, v Italiji je sodelovala s šefi mediteranske vegetarijanske in veganske kuhinje, kot eksperimentalna novinarka na področjih nutricizma in živilske tehnologije je nekaj časa sodelovala s POP TV. Ob kopici neformalnega izobraževanja je končala tudi nekajletni študij anatomije, mikrobiologije in farmakognozije, kasneje pa se je iz želje do gibanja vpisala na Fakulteto za šport. Balohova sodeluje tudi z GZS pri projektu Na mavrici zdravja, ki ga je podprl tudi ZZZS z namenom promocije zdravja na delovnem mestu in spodbujanju zdravega življenjskega sloga. V nadaljevanju je v pripravi tudi knjiga, ki bo bralca vodila do rešitve v boljše počutje in bo hkrati opozarjala na največje zablode v prehranskem krogu življenja in umiranja. Predavanje bo zaključeno z manjšim kulinaričnim prigrizkom, kjer se bodo slušatelji lahko seznanili s pestrostjo enostavnih okusov, ki jo ponuja veganska in presna kuhinja.

