Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
20°C
2°C
JUTRI
20°C
0°C

Pešci in kolesarji v cestnem prometu

2882
Organizator: ZDRUŽENJE ŠOFERJEV IN AVTOMEHANIKOV TRŽIČ
DeliVabimo vas na predavanje Pešci in kolesarji, kjer vas bomo informirali o najpomembnejših ukrepih, ki jih moramo izvajati za zagotavljanje svoje in varnosti drugih udeležencev v cestnem prometu.

S pripravljeno vsebino predavanja, posvečamo posebno pozornost najbolj ranljivima skupinama udeležencev v cestnem prometu s posebnim poudarkom na najmlajše in starejše udeležence prometu.

Z daljšimi dnevi, lepim vremenom in počitniškim obdobjem, se povečuje gostota udeležencev v  zahtevnem cestnem prometu. Novi kategoriji, ki se v tem obdobju pojavljata, so kolesarji in vozniki enoslednih vozil. S tem pa se povečuje tudi verjetnost za incidente, ki imajo lahko v skrajnem primeru, tudi tragične posledice.   

Namen predavanja je opozoriti udeležence v prometu na pomembnost upoštevanja predpisov (Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP-UPB2), ki veljajo tudi za pešce in kolesarje, na strpnost, na načelo zaupanja, defenzivno vožnjo in pomoč in zaščito šibkejšim v prometu. Podani bodo primeri dobre prakse in nasveti za varnejšo udeležbo tako pešcev kot tudi kolesarjev v prometu. Ker pa se večina udeležencev v prometu pojavlja tudi v vlogi voznikov, bodo podane tudi sugestije o primernem odnosu voznikov do najšibkejših udeležencih v prometu.

Aktivni za varnost v prometu

 Vljudno vabljeni !

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi