Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
26°C
14°C
JUTRI
30°C
14°C

Osnovni trening varne vožnje za starejše voznike

Organizator: ZDRUŽENJE ŠOFERJEV IN AVTOMEHANIKOV TRŽIČ
Vstopnina: akontacija 20,00€
Več informacij dobite v pisarni Društva upokjencev Tržič v času uradnih urDruštvo upokojencev Tržič in ZŠAM Tržič tudi v letu 2018 organiziramo osnovni treninga varne vožnje za starejše voznike, ki se bo izvajal na poligonu varne vožnje ZŠAM Celje, v Ljubečni pri Celju. Namenjen je sicer vsem voznikom, še posebno pa prilagojen za starejše voznike. Program spoštuje izkušnje starejših voznikov in njihovo željo, da čim dlje ostanejo soudeleženi v cestnem prometu in si s tem zagotavljajo mobilnost.  

Poleg teoretičnega dela (novosti s področja cestno-prometnih predpisov, pasivna in aktivna varnost, infrastruktura, sodobna tehnologija in fizikalne zakonitosti vožnje), se bo izvajal tudi praktični program, ki na suhi, mokri in spolzki podlagi, kar se da na varen, nazoren in učinkovit način ponazori situacije, ki se pogosto pripetijo tudi v vsakdanjem prometu. S tem se bodo udeleženci na zelo realističen način seznanili z različnimi prometnimi situacijami, kar je še posebej pomembno, da znajo nastalo prometno situacijo pravilno ocenit, jo predvideti in v njej pravilno ukrepati. 

 

Z udeležbo na treningu varne vožnje, naredijo starejši vozniki veliko za svojo in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu, saj spoznajo lastnosti svojega avtomobila v ekstremnih razmerah in situacijah, ter pod budnim očesom inštruktorjev varne vožnje, pridobijo pomembna znanja in izkušnje za varnejšo udeležbo v cestnem prometu.

Prijave sprejemajo v pisarni društva upokojencev v času uradnih ur, torej v vsak ponedeljek in sredo med 8:15 in 12:00 uro.

 

Vljudno vabljeni !

 

Aktivni za varnost v prometu !  

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi