Logo MojaObčina.si

Tržič

DANES
8°C
-4°C
JUTRI
6°C
2°C

Glasbena predstava Kako sem postal Slovenec

3373
Organizator: KNJIŽNICA DR.TONETA PRETNARJA

V torek, 13. 2. 2018, ob 19. uri vas vabimo v veliko dvorano na Balosu na glasbeno predstavo Luke ROPRETA in Nebojše Pop – Tasića KAKO SEM POSTAL SLOVENEC.

Kako sem postal Slovenec je resnična zgodba o človeku, ki je postal Slovenec po čudežu. Zaradi čudežnega spoznanja glavna oseba predstave zapusti svoje nekdanje bivališče in družino ter se odpravi v Slovenijo. Skozi pripoved in pesem se pred nami odstre intimna zgodovina spoznanj ter tragikomičen poskus iskanja boljšega, lepšega in pametnejšega življenjskega okolja – Sončnega mesta, Utopije, mesta, kjer bi človek lahko živel od lastnih vrednot in lastne pameti.

Nebojša Pop – Tasić je širši publiki bolj znan kot gledališki avtor in scenarist, izdal pa je tudi dva CD-ja (Karlo Jederman in Papež ‘ma vas rad). Sodeloval je s številnimi vrhunskimi glasbeniki (Vasko Atanasovski, Tomaž Grom, Sašo Guščin, Marko Gregorič, Benjamin Pirnat, Branko Rožman, Nino de Gleria, Jelena Ždrale in drugimi).

Luka Ropret, Tržičan, je član številnih slovenskih zasedb (Klarisa Jovanović & Della Segodba, tAman, Malamor, Brina, Mala Kline …), poučuje kitaro.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij