Logo MojaObčina.si

Tržič

JUTRI
21°C
7°C
PET.
22°C
8°C

Alpinistično predavanje Ivana Rejca

3266
Organizator: KNJIŽNICA DR.TONETA PRETNARJA

sredo17. 01. 2018, ob 19. uri vas vabimo v knjižnico na alpinistično predavanje Ivana REJCA. Podali se bomo v stene gora doma in po svetu.

Ivan REJC prihaja s Kneže v Baški grapi, za njim pa je več kot štiri desetletja dolga alpinistična pot. Tesno je povezan z razvojem te dejavnosti v Posočju. Leta 1979 se je pridružil Soškemu alpinističnemu odseku in GRS v Tolminu, kjer še vedno aktivno deluje. Na primorski strani Julijcev je malo sten, ki jih še ni preplezal, in kljub šestim križem ima še vedno kar nekaj neizpolnjenih želja, sten, ki jih želi osvojiti.

Plezal je v centralnih Alpah, Aconcagui, Dolomitih, Karnijskih Alpah, Grčiji, Ekvadorju, Tien Šanu, Patagoniji, Wadi Rum v Jordaniji itd. Na svojih odpravah je sodeloval z dolgo vrsto soplezalcev. »Sreča je dobila svoj pomen šele, ko sem jo lahko delil s prijatelji soplezalci, brez katerih bi bilo življenje bolj prazno.« Nikoli ni imel samo enega stalnega, niti se ni oziral na njihovo starost, zato mu je v dolgih letih uspelo ustvariti mogočen most med različnimi generacijami. Njegov opus bogatijo letno plezanje v domačem apnencu primorskih sten, zimske prvenstvene smeri in ponovitve, kombinirane smeri v centralnih Alpah in na različnih odpravah v tuja gorstva, plezanje v granitu in peščenjaku.

Vabimo vas na srečanje, na katerem bo Ivan Rejc ob posnetkih predstavil svoja doživetja.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi