Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
9°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

Velikonočni ponedeljek, 14. Šentlovrenški krog in 2. srečanje konjenikov

Na velikonočni ponedeljek smo v Sanctum Laurentumu (kraj prvič zapisan v latinščini leta 1178 = Sveti Lovrenc, danes Šentlovrenc) peš opravili 14. Šentlovrenški krog, poleg tega pa smo organizirali še veliko srečanje konjenikov. Vse seveda v organizaciji Turistično konjeniškega društva Krtina (da ne boste zamenjevali s kakšno drugo grbino, ker to je Krtina v občini Trebnje!)
Ni nam še uspelo natančno ugotoviti, koliko vozarjev in jahačev je prišlo na srečanje, saj so prihajali iz vseh vetrov še med samo prireditvijo. Bilo jih je veliko! Izpred Krtinskega toplarja, ki je v posesti TKD krtina, kjer so se zbrali, so jo nato ubrali po posebni trasi proti Primskovem s postankom pri lovski koči na Zagriču in se nato vrnili na izhodišče.
Šentlovrenški krog, dolg 15 km, pa je peš obkrožilo 135 pohodnikov, ki so imeli krajši postanek na Kraguljevem hribu, ter krog sklenili zopet na Krtini, kjer so se lahko podprli s slastnim golažem ali s specialitetami na žaru. Na štart obeh prireditev je prišla pozdraviti tudi županja občine Trebnje Mateja Povhe.
V obeh primerih je razglede zameglil močan piš in puščavski pesek. Toda to nam ni preprečilo, da se ne bi imeli res prijetno in zabavno!


Fotografije in besedilo: Brane Praznik

Oglejte si tudi