Logo MojaObčina.si
DANES
1°C
-6°C
JUTRI
3°C
-1°C
Oceni objavo

V slovo Joži Mišmaš

Joži Mišmaš, krajanka Trebnjega, od leta 1980 pa tudi članica PGD Trebnje, kjer je gasilsko poslanstvo opravljala z dušo in srcem preko 40 let, je svojo življenjsko pot sklenila v četrtek, 24.  avgusta 2023, zvečer, kot oskrbovanka Doma starejših občanov Trebnje, kjer je domovala od letošnjega februarja.  

V trebanjskem gasilskem društvu je bila Joži zelo prisotna v različnih vlogah, od tajnice, predsednice komisije za članice, mentorice mladinskih in članskih ekip, prisotna v številnih akcijah in na prireditvah, vajah in tekmovanjih ter srečanjih in druženjih.

Na nivoju Gasilske zveze Trebnje (GZT) je bila prva predsednica Komisije za članice GZT, nato več mandatov tudi kot njena članica.

Prva gasilska sodnica v društvu in zvezi od leta 1990, ki je sodniško funkcijo opravljala  na nivoju gasilske zveze in regije vse do lanskega leta na tekmovanju GZT v Mokronogu, zelo pogosto pa je sodila tudi na tekmovanjih v društvih in zvezah izven naše zveze in regije.

Prva članica Sveta članic pri Gasilski zvezi Slovenije, ki je zastopala komisije članic gasilskih zvez Dolenjsko-belokranjske regije od leta 1995-1998.

Po gasilskih pravilih so v PGD Trebnje za pokojno gasilko Joži v torek, 29. avgusta 2023, ob 19.30 v dvorani PGD Trebnje organizirali žalno sejo in nanjo v sodelovanju z GZ Trebnje povabili tudi ostala društva iz zveze. Številna udeležba gasilk in gasilcev je bila iz njenega matičnega društva ter iz ostalih društev trebanjske gasilske zveze in tudi iz sosednjih GZ Novo mesto in Ivančna Gorica.

Žalne seje se je udeležil tudi sin Gregor ter vnuka Lovro in Jernej. 

Spomine na pokojno Joži so obujali: 

Mojca Femec, članica PGD Trebnje

Anton Bajc, častni poveljnik GZT in član PGD Trebnje

Olga Smolič, predsednica Komisije za članice GZ Trebnje

Janez Kastelic, gasilski sodnik iz GZ Ivančna Gorica

Lovro Hren, predsednik PGD Trebnje 

Njeno zadnje slovo je potekalo naslednji dan, 30. avgusta 2023, ob 16. uri  na pokopališču v Mirni Peči.  Skoraj 100 uniformiranih gasilk in gasilcev ter praporščakov iz društev trebanjske gasilske zveze, Gasilske zveze Ivančna Gorica in iz hrvaškega DVD Velika Gorica (pobrateno društvo s PGD Trebnje) ter bivše članice Sveta članic pri Gasilski zvezi Slovenije, ki so jo z gasilskimi častmi pospremili na njeno zadnje domovanje.

Z vsem spoštovanjem in hvaležnostjo bomo našo gasilko Joži ohranili v najlepšem spominu. 

                                                                                              PGD Trebnje in GZ Trebnje

Oglejte si tudi