Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
16°C
JUTRI
30°C
15°C
Oceni objavo

V Dobrniču je spet zvenela pesem

Potem ko so v Dobrniču gostili revijo vrtčevskih pevskih zborov, je na tamkajšnji podružnični šoli teden dni kasneje zazvenela še pesem šolskih pevskih zborov. Na pevski reviji, ki jo je pripravila trebanjska območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), se je predstavilo šest zborov: dva otroška pevska zbora prvošolcev, trije otroški pevski zbori in en mladinski pevski zbor.

Na prvi reviji otroških pevskih zborov so se predstavili: Otroški pevski zbor prvošolcev OŠ Mokronog in PŠ Trebelno z zborovodjo Tamaro Žnidaršič, Otroški pevski zbor prvošolcev OŠ Veliki Gaber z zborovodjo Bernardko Resnik, Otroški pevski zbor Podružnične šole Dolenja Nemška vas, ki jih je na nastop pripravila zborovodja Iva Sajovic, Otroški pevski zbor PŠ Dobrnič z zborovodjo Tino Uhan, Otroški pevski zbor OŠ Veliki Gaber z zborovodjo Manco Černe in Mladinski pevski zbor OŠ Mokronog z zborovodjo Tamaro Žnidaršič. Skupaj je v Dobrniču zapelo blizu 200 otrok, še nekaj več pa jih bodo gostili na drugi reviji otroških pevskih zborov, ki bo v Šentrupertu.

Območno revijo je v Dobrniču strokovno spremljala Janja Dragan Gombač, ki se je po zaključenih nastopih pogovorila z zborovodkinjami in jim predala napotke za nadaljnje delo. Zbrane je na prireditvi pozdravila pomočnica ravnatelja osnovne šole Trebnje Ana Kastigar. Prireditev, ki jo je povezovala Polonca Bartolj, so omogočili JSKD ter občini Trebnje in Mokronog-Trebelno.

Besedilo: Joži Sinur, JSKD OI Trebnje

Foto: Studio PraprotKa

Oglejte si tudi