Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
ČET.
22°C
12°C
Oceni objavo

Športnik leta 2018 je rokometaš Marko Kotar

Športna zveza občin Trebnje in Mirna je tudi letos razglasila najboljše športnike v obeh občinah. Letošnja prireditev je bila na Mirni, naziv najboljše športnice je prejela kickbokserka Mia Jarc, najboljšega športnika rokometaš Marko Kotar, med ekipami pa je slavil Badmintonski klub Mirna.

19-letna Mia je članica Kluba borilnih veščin Fearless Fighters in je lani postala državna prvakinja Kickboxing zveze Slovenije in svetovna podprvakinja na tekmovanju WAKO v Italiji, Marko Kotar, član trebanjskega rokometnega kluba, pa je bil eden ključnih igralcev mladinske reprezentance, ki je lani na evropskem prvenstvu osvojila naslov evropskih prvakov. Športna ekipa leta je ponovno Badmintonski klub Mirna, ki je lani zasedel drugo mesto v prvi badmintonski ligi. Ekipa TEM MIRNA iz Badmintonskega kluba Mirna je v letu 2018 v prvi slovenski badmintonski ligi osvojila drugo mesto. Igrali so kapetan Mitja Šemrov, Žan Laznik, Gašper Krivec, Urban Herman, Sebastjan Miklič, Jerca Bajuk, Nastja Stovanje, Urša Arih, Anej Cizelj, Matevž Herman, Kristjan Hanjšek, Domen Laznik, Aleš Murn, Nik Zupančič, Taja Borštnar in Katja Kolenc.

Športnik leta po izboru navijačev je letos postal badmintonist Nik Zupančič, ki je prejel 31 odstotkov vseh glasov, ki so jih zbirali preko spletne akcije.

Priznanje za mlado športno ekipo leta je prejela Nogometna ekipa starejših deklic Osnovne šole Trebnje, mlada športnika leta sta Vid Koščak in Leon Vidic, športni znak so prejeli badmintonista Mitja Šemrov in Nik Zupančič, atlet Matevž Šuštaršič, igralka petanke Iris Vencelj (ki je bila zaradi bolezni odsotna) in rokometašica Maja Vojnovič. Športni delavec je postal Franci Jurečič, trener v Nogometnem klubu Trebnje.

PRIZNANJE MLADI ŠPORTNIK  LETA: VID KOŠČAK, badminton
Skoraj 12-letni Vid je lani na državnem prvenstvu do 13 let zmagal v fantovskih dvojicah in bil tretji med posamezniki, na državnem prvenstvu do 15 let je bil v fantovskih dvojicah tretji, na domačem, 24. Mednarodnem prvenstvu TEM Junior in Youth International pa je osvojil tretje mesto v fantovskih dvojicah do 13 let.

PRIZNANJE ŠPORTNI ZNAK: MITJA ŠEMROV, badminton 
Mitja Šemrov je badminton začel igrati v osnovni šoli, ves čas je član Badmintonskega kluba Mirna. Lani je na 61. državnem članskem prvenstvu v moških dvojicah zmagal, v mešanih pa je bil tretji. Z ekipo TEM Mirna je osvojil 2.mesto v 1. slovenski badmintonski ligi, na tretjem A turnirju pa je osvojil 2.mesto med moškimi dvojicami. 

PRIZNANJE ŠPORTNI ZNAK: IRIS VENCELJ, petanka
Iris Vencelj je najuspešnejša igralka petanke v ŠRD Čatež. Na državnem prvenstvu je zmagala med posameznicami in bila tretja v ženskih trojkah, tretja je bila tudi na tour lestvici 2018 med ženskami. Na močnem mednarodnem tumirju v Driveniku na Hrvaškem je s Sandijem Andolškom in Anžetom Dodigom zmagala, v dvojicah pa je bila s Sandijem Andolškom druga. Iris je tudi članica Kegljaškega kluba Trebnje, vzorna in fair športnica.

PRIZNANJE ŠPORTNI ZNAK: MAJA VOJNOVIČ, rokomet
Maja od lani igra za Rokometni klub Krim Mercator. Igrala je na članskem evropskem prvenstvu v Franciji in bila prva vratarka mladinske reprezentance na svetovnem prvenstvu na Madžarskem. Z ekipo Krim Mercator je osvojila peti naslov superpokalnih prvakinj, v ligi prvakinj se je uvrstila v glavni del. Spletna stran Handball planet jo je uvrstila med najboljše mlade vratarke sezone 2017/2018.

PRIZNANJE ŠPORTNI ZNAK: NIK ZUPANČIČ, badminton
Skoraj 15-letni Nik je član Badmintonskega kluba Mirna. V letu 2018 je na Medvode Forza Cup do 17 let osvojil 2. mesto v fantovskih dvojicah in 3. mesto med posamezniki, na državnem prvenstvu do 15 let je bil 2. med posamezniki in v mešanih dvojicah. Na srebrni žogici v Lendavi je zmagal v fantovskih dvojicah.

Plaketo za delo v športu so prejeli Dare Erdeljc, pobudnik in soustanovitelj petankarske sekcije Športno rekreativnega društva Čatež, Dušan Jarc iz Kegljaškega kluba Trebnje, ki je s svojim delom pripomogel k razvoju kegljanja na tem območju, in Veljko Kolenc, nekdanji učitelja športne vzgoje na Osnovni šoli Mirna, ki je vsakega učenca skušal usmeriti in navdušiti za šport

PLAKETA ZA DELO V ŠPORTU: VELJKO KOLENC
Veljko se je že v rani mladosti zapisal športu - bil je mladinski državni prvak in državni reprezentant v smučarskih skokih, kasneje se je ukvarjal z nogometom. Kot velik ljubitelj športa je doštudiral na Fakulteti za Šport v Ljubljani in dobil službo na Osnovni šoli Mirna. Vsakega učenca je skušal usmeriti in navdušiti za šport, ki mu je bil najbolj primeren. Z nasveti je pomagal tudi društvom. Prav zaradi njega je Mirna daleč naokoli najbolj športna občina.

Jubilejno priznanje je za 35 let delovanja prejel Rokometni klub Trimo Trebnje, za 20 let delovanja pa Moto Klub Team Fortuna Trebnje, medtem ko sta posebno priznanje za izjemne dosežke prejela še en badmintonist Gašper Krivec in Vrtec Mavrica Trebnje.

POSEBNO PRIZNANJE ZA IZJEMNE ŠPORTNE DOSEŽKE: GAŠPER KRIVEC
Gašper Krivec je član Badmintonskega kluba Mirna. V letu 2018 je na državnem mladinskem prvenstvu zmagal med posamezniki in v mešanih dvojicah ter bil drugi v moških dvojicah, zmagal je tudi med posamezniki na državnem prvenstvu za srednje šole. Ob koncu sezone je bil vodilni na mladinski lestvici med posamezniki in v fantovskih dvojicah.

Slavnostni gost prireditve je bil olimpionik Miro Cerar, ki je uvodoma povedal, da imamo v Sloveniji ogromno vrhunskih športnikov, ki se velikokrat uvrstijo na zmagovalni oder, hkrati pa je poudaril, da moramo ceniti tudi dosežke pod stopničkami, saj je veliko odvisno od kunkurence. Že na začetku je čestital prejemnikom priznanj, ki jih je nekaj tudi podelil. Priznanja so sicer podeljevali člani strokovnega sveta za izbor športnika leta: Ralf Pančur, Roman Šavrič, David Jerič, Janez Prosenik, Silva Zupančič in Leon Lobe ter mirnski podžupan Zoran Remic, trebanjski župan Alojzij Kastelic in mirnski župan Dušan Skerbiš.

Na prireditvi je bilo tudi letos poskrbljeno za izjemno glasbeno doživetje: za uvod je zaigrala Komorna skupina Glasbene šole Trebnje, ki jo vodi profesor David Kocijan, sledil je nastop Kvarteta Strmole, športno-glasbeno prireditev pa je zaključila energična Nuša Derenda. 
Prireditev je povezovala Petra Krnc Laznik, dogodek pa omogočata občini Trebnje in Mirna.


povzela: P. K. L., fotografije: Samo Kobal

Oglejte si tudi