Oceni objavo

2. dan športa na Rihpovcu

Sončno sobotno jutro, 2. septembra 2023, je na Rihpovcu prineslo športno vzdušje in veselje, saj je Društvo za napredek »Hribovec« Rihpovec organiziralo že drugi dan športa na Vaškem središču. Prireditev je postala nepogrešljiv del vaške skupnosti in tudi letos ni razočarala, saj je pritegnila številne obiskovalce in seveda tekmovalce. Glavna privlačnost dogodka so bile tri športne discipline: košarka (3x3), pikado ter otroški tek (kros). Začetek športnega dogajanja je ob 10. uri otvorila košarka. Letos se je prijavilo kar 13 ekip, kar pomeni 7 ekip več kot lani. To jasno kaže na naraščajočo priljubljenost športa in društva. Ekipe so se pomerile v razburljivih in napetih trojkah. Številni obiskovalci so glasno navijali za svoje favorite. Ob 11.15 uri je bil na sporedu tek, na katerem so se pomerili najmlajši člani skupnosti. Otroci so s svojo brezmejno energijo in navdušenjem očarali prisotne. Spodbujanje je bilo glasno in vztrajno. Otroci so bili razdeljeni v tri starostne kategorije: do 5 let, od 6 do 9 let in od 10 do 15 let.

 

REZULTATI TEKA:

NAJMLAJŠI:

Kategorija do 5 let - dekleta:

1. mesto Kali Pene

2. mesto Evelin Blatnik

Kategorija do 5 let – fantje:

1. mesto Lenart Muše Blažič

2. mesto Kris Rogelj

3. mesto Lovrenc Luka Benčina

SREDNJI:

Kategorija od 6 do 9 let - dekleta:

1. mesto Anja Mavec

2. mesto Mika Muše Blažič

3. mesto Mia Rogelj

Kategorija od 6 do 9 let – fantje:

1. mesto Aleks Starič

2. mesto Jure Kermc

3. mesto Tim Zupan

NAJSTAREJŠI:

Kategorija od 10 do 15 let – fantje:

1. mesto Jakob Benčina

2. mesto Domen Cesar

3. mesto Anže Pekolj

 

Ob 12. uri se je pričelo tekmovanje v pikadu, kjer je sodelovalo kar 22 tekmovalcev. Najboljši so bili:

1.Mesto: Zorko Miha

2.Mesto: Urbič Mitja

3.Mesto: Matevž Štih

 

Košarka se je zaključila ob 16.uri, pred samim finalom košarke (3x3) pa je bila organizirana tudi igra metanja trojk, na katero se je prijavilo 18 tekmovalcev. Vsak tekmovalec je imel 8 metov, zmagovalec  je bil tekmovalec z največ zadetki trojk. Ta čast je doletela Marka P.

 

REZULTATI ZMAGOVALNIH EKIP ZA KOŠARKO (3x3):

1.mesto: UĐI SLOBODNO

2.mesto: BERMER BEC BAR

3.mesto: BOBRI

 

Prireditev je bila zaključena ob 17. uri z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo pokalov ter nagrad. Druženje se je nadaljevalo v noč, saj je DJ Tomi poskrbel za vrhunsko glasbo in plesno vzdušje.

 

Dogodek so omogočili številni podporniki in sponzorji. Zahvala gre podjetju ART PE, ki vsako leto poskrbi za organizatorske in označevalne majice, letos pa je poskrbel tudi za zabavo otrok na napihljivem gradu. Podjetje Pan Jan Trebnje d.o.o. je pomagalo z donacijo in šolskimi zvezki Pan Jan, ki so bili za nagrado podeljeni najmlajšim tekmovalcem. Prireditev bi morala biti skromnejša brez podjetij Krpan, Optimatrade, Bar Botriček, Pirnat d.o.o in Dana.

 

Dogodku je dal še večji poudarek obisk Televizije Vaš Kanal iz Novega mesta, ki je že standardni obiskovalec prireditev Hribovca in obisk podžupana Občine Trebnje, gospoda Blaža Ovnika.

 

Dan športa na Rihpovcu ni zgolj športna prireditev, temveč pomemben dogodek za celotno skupnost in prebivalce Rihpovca, ki prispeva k učvrstitvi sodelovanja. Članom društva ni žal velikega števila opravljenih prostovoljnih ur, ker se zavedajo, da je zdrav duh v zdravem telesu in da je za šport potrebno navdušiti najmlajše, tudi s svojim zgledom. Da je posejano seme vzklilo je bilo videti na krosu otrok. Potrdilo se je tudi geslo društva »V SLOGI JE MOČ«.

 

Ksenija Starič,

podpredsednica Društva za napredek »HRIBOVEC« Rihpovec

 

 

Foto: Mario Skušek

Oglejte si tudi