Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Mlada teniška zvezdica vztrajno zmaguje

 Lina Sarhatlić je dosegla vrhunske rezultate v zimski sezoni tenisa na tekmovanjih pod okriljem Tenis Slovenije.

TK Branik Maribor je v novembru 2021 organiziral OP za otroke stare od 8 do 11 let. V kategoriji midi tenis je Lina osvojila 1. mesto. Istega dne je sploh prvič nastopila tudi v kategoriji tenis 10 deklice, kjer je bila prav tako boljša od vseh svojih nasprotnic ter tako osvojila 1. mesto. Naslednja dva turnirja OP sta potekala v TK Maja Matevžič v Ljubljani. Obakrat je nastopila v kategoriji tenis 10 deklice. V decembru 2021 se je v finalu pomerila z nasprotnico iz Krškega in jo na koncu tudi premagala ter se tako veselila pokala za 1. mesto. Januarja letos pa se je v finalu pomerila z igralko iz Ljubljane, kjer je v napetem dvoboju ravno tako zabeležila zmago ter ponovno osvojila 1. mesto. Kljub temu, da je bila zaradi trenutnih epidemioloških razmer okrnjena konkurenca, je Lina na tekmah prikazala odlično igro, predvsem pa izjemno zbranost v ključnih trenutkih.

Lina svoje sposobnosti kaže v vsakem nizu posebej. Vedno se trudi, da tekmeci na drugi strani mreže odvzame udarec in vse niti igre vzame v svoje roke.

Toliko dobrih dosežkov mlade tekmovalke so le dokaz  trdega dela ter predanosti samemu športu. Ne dvomim, da njene najboljše predstave šele prihajajo. Čestitke in srečno Lina!


Mojca Smolič


Oglejte si tudi