Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Noč v knjižnici OŠ Veliki Gaber

Na OŠ Veliki Gaber je v četrtek, 24. 3. 2022, potekalo že tretje srečanje bralne skupine medgeneracijskega branja v tem šolskem letu.

Tamkajšnja knjižničarka Tanja Korošec, glavna organizatorica knjižničnega dogajanja in  medgeneracijskega sodelovanja, je v knjižnici zopet pripravila poseben večer.

Ob 19.00. uri so se zbrali člani ter v manjših skupinah brali in raziskovali basni. Bibliotekarka  Mojca Nose iz Knjižnice Pavla Golie Trebnje jim je predstavila kamišibaj, japonsko obliko pripovedovanja ob slikah na malem odru. S kamišibajem je uprizorila štiri basni.

Po okusnem šmornu, ki ga je za večerjo pripravila predsednica KS Veliki Gaber Štefanija Gliha, so v skupinah na izbrano basen oblikovali kamišibaj ter svoje delo predstavili ostalim skupinam. Po končanem uradnem delu so se starejši bralci poslovili, mlajši pa so se pripravili na spanje v knjižnici.

Čeprav so spali na neudobnih ležiščih, so zjutraj odšli k pouku nasmejani ter bogatejši za nova spoznanja in znanja, predvsem pa za nova doživetja.

 

Mojca Smolič

 

Oglejte si tudi