Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
16°C
SRE.
25°C
11°C
Oceni objavo

Nastopali smo, nastop smo si ogledali

»Oder na katerem nastopajo pravi pevci in gledališki igralci je zelo velik«, so bile besede otrok po končanem nastopu na odru v Kulturnem domu.

Otroci skupine Barvice, Vrtca Mavrica Trebnje so se prvič preizkusili v nastopanju pred velikim občinstvom na dobrodelni prireditvi, ki jo vsako leto organizira Sklad vrtca. Za nastopajočo točko Prebujanje pomladi smo si sami izdelali rekvizite metuljev in cvetlic. Sama zgodba nam ni predstavljala večjih težav, saj smo jo predhodno brali v oddelku. S ponosom in zelo lepo smo odigrali in zapeli pesmi Pomladna ter Metuljček Cekinček. Prvo soočenje z mikrofonom je bil za vse izziv in vmesni aplavzi so otrokom narisali spontane in pristne nasmehe, ter jim vlili dodatnega poguma. Na koncu prireditve smo se pridružili ostalim nastopajočim otrokom na odru, kjer smo skupaj zapeli himno našega vrtca.

Devetega maja pa smo si v multimedijskem prostoru enote Mavrica ogledali nastop Plesne skupine Mavrica. Gospe, ki so omenile, da obiskujejo fakulteto za tretje življenjsko obdobje, so nam predstavile tradicionalne plese sveta in našo Avsenikovo Golico in Slovenija od kod lepote tvoje. Imele so zelo lepa oblačila. Njihova krila so predstavljala mavrico (vsako krilo je bilo drugačne barve).

Besedilo: Barbara Škarja

Foto: Vrtec Mavrica Trebnje

Oglejte si tudi