Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

OŠ Trebnje dobitnica najvišjega priznanja Zavoda RS za šolstvo

V šolskem letu, ki se izteka, je OŠ Trebnje prejela priznanje Blaža Kumerdeja za izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo.

OŠ Trebnje že vrsto let sodeluje z Zavodom RS za šolstvo tako na ravni OE Novo mesto kot tudi na državni ravni pri ključnih projektih in poskusih, uvajanju inovativnih pristopov na področju vzgoje in izobraževanja, pri preizkušanju in prenosu sodobne pedagoške prakse. Vodstvo in strokovni delavci so vključeni v projekte Zavoda RS za šolstvo in rezultate širijo znotraj šole in širše. OŠ Trebnje zanesljivo in z dolgoročno vizijo razvoja zavoda že vrsto let vodi ravnatelj Rado Kostrevc.

Med zadnjimi projekti, v katere so pogosto vključeni, je bil projekt Youth Start – Izzivi podjetnosti za mlade, v katerem so razvijali praktično usmerjen pristop do izobraževanja za podjetnost, ki v ospredje postavlja učence. Izzive, ki so jih sprejeli s projektom Youth Start, so nadaljevali z vključitvijo v 5-letni razvojni projekt Pogum. V projektu so sodelovali kot razvojna šola, ki je vseskozi aktivno vključevala razvijanje kompetence podjetnosti v vzgojno-izobraževalnem procesu. Šolski projektni tim pod vodstvom učiteljice Nataše Hribar je rezultate projekta predstavljal na številnih strokovnih dogodkih. Kakovostno vključevanje učencev raziskujejo skozi razvojno nalogo Ustvarjanje učnih okolij za 21. stoletje, ki jo vodi učiteljica Barbara Hrovat. Pri tem v poučevalni praksi razvijajo formativno spremljanje učenčevega dela in se posebej osredotočajo na dejavnike, ki omogočajo, da je glas vseh učencev slišan. V naslednjem šolskem letu šola vstopa v projekt Krepitev integritete učencev v osnovni šoli, v katerem bodo vzpostavljeni mehanizmi za razvoj vzgoje, izobraževanja in športa v smeri krepitve integritete otrok in mladih, vključenih v vzgojno-izobraževalne programe. Ravnatelj OŠ Trebnje Rado Kostrevc veliko pozornosti namenja kakovosti vodenja VIZ, zato je šola pred leti vstopila v projekt Vodenje in upravljanje inovativnih učnih okolij.

Člani kolektiva z ravnateljem Radom Kostrevcem so dragoceni sodelavci  Zavoda RS za šolstvo v razvojnih nalogah in projektih.


Besedilo: Zavod RS za šolstvo        

Foto: Arhiv OŠ Trebnje 

Oglejte si tudi