Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

Prvi koncert Zidaniškega kvinteta

V petek, 25. 11. 2011, je v kulturnem domu Trebnje potekal koncert Zidaniškega kvinteta. V ospredju koncerta je bila predstavitev prve zgoščenke: Povej mi nekaj lepega. Nastopili so še Ansambel Vrisk, Soreline, Ansambel Suha solza in Gianni Rijavec, s katerim ansambel sodeluje kot studijski ansambel, prireditev pa je povezoval Lojze Bojanc.

Kot so sporočili iz ansambla, je Zidaniški kvintet poznan po odličnem izvajanju narodno zabavne glasbe (kvintet in diatonična harmonika) in zabavne glasbe, za njih pa je to bil prvi koncert, ki so ga organizirali sami. Pravijo, da se je kljub naporom, delo obrestovalo. Dvorana je bila polna, kar pomeni, da tudi Trebanjci znamo podpreti domače izvajalce.

Ansambel se je predstavil z nekaj skladbami z nove zgoščenke ter tudi z zabavnimi skladbami drugih izvajalcev, kjer so se v pevski vlogi dokazali vsi člani ansambla. Ansambel deluje že tri leta, sestavljajo pa ga sami prekaljeni glasbeniki. Najpogosteje jih lahko slišite na porokah, veselicah, obletnicah … Na podlagi dobrega odziva občinstva so fantje in dekle iz skupine obljubili, da bo koncert postal tradicionalen.

Več o ansamblu lahko preberete na spletnih straneh www.zidaniski.com ali na facebooku-u.

                                                                                                                                                                     

Oglejte si tudi