Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
6°C
PON.
27°C
7°C
Oceni objavo

Vsi skupaj zase in za društvo

»Vsaka skupnost, naj bo to krajevna ali občina, je lahko vesela, če ima v svojem okolju takšno organizacijo kot je Društvo upokojencev Veliki Gaber,« je v svojem pozdravnem nagovoru na občnem zboru omenjenega društva dejal Jože Jazbec, predsednik Pokrajinske zveze – ZDUS Dolenjske in Bele krajine. V nagovoru je še poudaril, da DU Veliki Gaber nedvomno sodi med najboljša društva na Dolenjskem in Beli Krajini. Ni pozabil povedati, da je društvo že na začetku delovanje začela s svojo dejavnostjo silovito, in da danes še vedno napredujejo. S temi besedami ni pohvalil samo delovanje društva, ampak tudi njen motor, predsednico Jožica Štrempfelj. Podobno je dejal tudi mladi predsednik KS Veliki Gaber Borut Sever, ki je izrazil posebno veselje zaradi nekaterih skupnih aktivnosti v zadnjem obdobju.
Kdor seveda spozna delovanje društva ali je v njem dejaven, mora tem laskavim priznanjem prikimati. Občnega zbora se je letos udeležila, kljub slabemu vremenu, več kot polovica vseh članov, ki jih je kar 223. Tudi to je na svoj način priznanje, da se upokojenci v društvu počutijo dobro, in da ga čutijo kot svojega.

Gabrovski upokojenci so dejavni v številnih športnih, kulturnih, medgeneracijskih in drugih sekcijah ter krožkih. Na meddruštvenih in drugih tekmovanjih so športniki dosegli zelo dobre rezultate. Še posebej so veseli osvojenih pokalov in medalj.  Po podanih poročilih so prisotni lahko ugotovili, da je bil načrtovani program uresničen skoraj sto odstotno, na nekaterih področjih pa je bil celo presežen. Če omenimo delovanje samo nekaterih skupin bi bili lahko krivični do drugih, ki so morda s svojo vlogo manj odmevale v javnosti in so več pomenile znotraj društva.

Tudi za prihajajoče obdobje so svoj načrt dejavnosti razdelili po mesecih (nekatere celo po dneh). Pričakovati je, da bodo začeli z nekaj novimi dejavnostmi, razširili počitniško in pohodniško ponudbo, druženje, oblikovali medgeneracijski delovni center; projekt  starejši za starejše… Načrt in druge kontaktne informacije je vodstvo objavilo v zgibanki, ki so jo prejeli vsi člani z vabilom za občni zbor.

Na koncu lahko zapišemo, da je bil tokratni občni zbor in rezultati, ki so bili prikazani, navdušujoč ter daje novo voljo in energijo vsem članom za prihajajoče obdobje.

 

Brane Praznik

Oglejte si tudi