Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
30°C
15°C
PET.
31°C
16°C

POHOD PO TEMENIŠKI IN MIRNSKI DOLINI

Pohodniška sekcija DU Trebnje je skupaj z vodstvom DU Trebnje organizirala 15. 9. 2020  1. pohod po Temeniški in Mirnski dolini, ki naj bi na našem področju v času omejitev zaradi koronavirusa zamenjal pohode »Spoznavajmo Dolenjsko«. Pohoda so se udeležili pohodniki iz DU Mirna, DU Mirna Peč, DU Novo mesto in DU Trebnje, in sicer po priporočilu NIJZ z omejitvijo 50 pohodnikov. 

Terasa pohoda je bila glede na prvotno zamišljeno nekoliko spremenjena, odločili smo se namreč, da pohod izvedemo po gozdni cesti, ki je bila na novo urejena pred dvema letoma in vodi okoli hriba Skledica od Pluske do Velike Loke in po drugi strani nazaj do Pluske, le da smo jo tokrat podaljšali do Jurjeve domačije na Občinah, kjer nam je bila predstavljena zgodovina hiše in ogledali smo si njeno notranjost ter tudi skedenj. Z vmesnimi krajšimi postanki smo bili seznanjeni z lokalnimi posebnostmi, s katerimi nas je seznanil  Miro.

Pohod smo z zasluženo malico zaključili pri gasilskem domu na Občinah. Za podporo se zahvaljujemo Občini Trebnje in Zavarovalnici Triglav

 

Za DU Trebnje

Martin Hočevar

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi