Oceni objavo

Letni - volilni zbor OZVVS Trebnje

OZVVS Trebnje smo v soboto, 25. 3. 2023 izvedli redni letni zbor. V sklopu letnega zbora smo podelili spominske medalje ob 30. obletnici vojne za Slovenijo. Medalje so bile podeljene 105 članom OZVVS Trebnje. Na zboru so nas počastili s svojo prisotnostjo župan Občine Šentrupert g. Tomaž Ramovš, župan Občine Mokronog – Trebelno g. Franc Glušič, podžupan Občine Mirna g. Zoran Remic, predstavnika Vojašnice Franca Uršiča Novo mesto in predstavniki sorodnih veteranskih organizacij iz območja Dolenjske in Bele krajine.

Na zboru veteranov so bila predstavljena poročila o delu v letu 2022 in načrti za leto 2023. Vsa poročila in načrti so bili soglasno sprejeti. Ker v letu 2022 na volilnem zboru niso bili izvoljeni vsi organi OZVVS Trebnje, smo izvedli nove volitve za vse organe OZVVS. Vsi novi in že izvoljeni organi v letu 2022 so bili soglasno potrjeni za mandatno obdobje 2023 – 2027.

Za predsednika je bil izvoljen g. Anton Zvone Marolt, za podpredsednika pa sta bila izvoljena g. Alojzij Kastelic in g. Rajko Florjančič. Sekretar ni bil izvoljen, ker ni bilo kandidata, delo pa bo za obdobje enega leta opravljal Marko Kotar.

Člani predsedstva bodo za občino Trebnje g. Leopold Pungerčar, za občina Mirna g. Janez Potokar, za občino Šentrupert g. Lado Markovič in g. Martin Kumer ter za občino Mokronog-Trebelno g. Alojz Dragan in g. Lojze Bevc.

Častno razsodišče sestavljajo predsednik g. Janez Potokar in člana g. Feliks Ahlin in g. Janez Strmec. Nadzorni odbor pa sestavljajo predsednik g. Igor Mlakar ter člana g. Alojz Šalehar in g. Ivan Jani Bišof.

Tekst: Marko Kotar

Foto: Brane Franc Praznik

Oglejte si tudi