Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
10°C
PON.
24°C
10°C
Oceni objavo

Mladostna kreativnost: ''Dada Fashion for young''

V soboto, 10.1.2015, se je v trebanjskem mladinskem centru z modno razstavo in revijo predstavila Bernarda Gabrijel. Bernarda oz. Dada kot ji rečejo domači, že nekaj let ustvarja pod lastno blagovno znamko Dada Fashion.

Čeprav je bil za mlado Trebanjko to prvi tovrstni dogodek, je s svojo pomladno-poletno kolekcijo 2015 že postavila visoka merila. Manekenke Veronika Gabrijel, Polona Lindič, Maruša Novak in Maša Rački so se na modni reviji sprehodile v dvanajstih oblačilih, in sicer v treh sklopih: prvi sklop se je imenoval modra kombinacija za poletne zabave, drugi spomladanska kolekcija za vsak dan ter tretji kombinacija glamurja. Dogodek so omogočili KUI, TREMS in KŠOT. Za povezovalni program je s svojimi komičnimi vložki poskrbel P.L.I.N.-ovec Aljaž Mlakar, za glasbeno sprostitev pa je bil zadolžen ansambel Petka in Špela Koščak.
Bernarda, sicer dijakinja 4. letnika gimnazije v Ivančni Gorici, je svoj čut za modo prvič izrazila že kot majhna deklica, ko si je začela sama izbirati, kaj bo oblekla in pri tem ni popuščala. Nadaljnje je svojo nadarjenost začela razvijati s predelovanjem starih babičinih oblačil, kaj kmalu pa se je, predvsem zaradi navdiha iz serije Opravljivka, odločila preizkusiti tudi v samostojni izdelavi oblačil. Trenutno je naredila okoli trideset oblačil, kar pa je, kot pravi, šele začetek. Ker želi svoje znanje nadgrajevati, se namerava po končani gimnaziji vpisati na študij modnega oblikovanja.
Bernarda ima pri svojih rosnih letih vse, kar je potrebno za uspeh: talent, močno željo in predanost. Tako je zgolj vprašanje časa, kdaj bo prišel trenutek, ko se ji bodo vrata v svet mode na široko odprla.

 

Napisala: Eva Lavrih

Oglejte si tudi