Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Trebnje
JUTRI
23°C
11°C
NED.
22°C
9°C
Oceni objavo

KS Knežja vas v letu 2015

KS Knežja vas je v letu 2015, v skladu s sprejetim planom, na seji dne 06.12.2014, izpeljala vse planirane investicije, vzdrževalna dela na javnih poteh in prireditve. Svet KS Knežja vas se je sestal na štirih rednih sejah.

Zaradi modernih komunikacijskih sredstev in bližine svetnikov, pa smo del problematike reševali brez sklicevanja sestankov. Na sejah smo se svetniki seznanjali s tekočo problematiko pri realizaciji planov, obravnavali pobude krajanov, hkrati pa so svetniki podajali pobude s ciljem izboljšanja delovanja KS  v dobrobit vseh krajanov. Sedež KS Knežja vas se je v letu 2015 preselil na novo lokacijo in sicer v Vaško središče Dolenje selce 21.

Novo Vaško središče v Dolenjih selcih je zaživelo takoj po otvoritvi konec leta 2014. V novih prostorih so se odvijale številne prireditve v organizaciji sveta KS. Možnost koriščenja prostorov smo nudili za rojstnodnevne zabave, razna predavanja, delovanja društev (DV Lisec, KORK Knežja vas, Tavžentrože, GD Občine,...). V letu 2015 smo v sklopu Vaškega središča postavili otroška igrala.

Zaradi pridobitve novih prostorov za potrebe delovanja sveta KS Knežja vas v Vaškem središču Dolenje selce, je svet KS Knežja vas dal v razpravo kaj storiti z starimi prostori na lokaciji Knežja vas 20. Organizirali smo zbor krajanov, kjer smo zagotovili minimalno tri predstavnike iz vsake vasi. Na zboru 10.4. smo soglasno sprejeli sklep, da se prostori prodajo, denar pa nameni GD Občine za adaptacijo gasilskega doma na Občinah. KS Knežja vas je prispevala največ sredstev za prenovo gasilskega doma, ki je bil svečano odprt konec avgusta. Krajani KS Knežja vas imajo sedaj dva moderna objekta na uporabo.

Izvedli smo planirane investicije v cestno infrastrukturo, kjer smo preplastili javno pot proti vasi Roženpelj, delno prestavili, razširili javne poti in izdelali mulde v Gorenjem Kamenju, Gorenjih in Dolnjih selcih in Luži. Več kot 50% smo sofinancirali asfaltiranje dvorišča pri prenovljenem GD na Občinah. Ob sodelovanju z občino Trebnje nam je ob velikih zapletih (ZVKD, DRSC) uspelo pripraviti dokumentacijo za razširitev ovinka v Knežji vasi, kjer je planirana izvedba v letu 2016. V vsako vas smo po sklepu sveta KS dobavili po kamion peska za utrditev makadamskih poti, katerega razporedijo svetniki oz. pooblaščeni krajani. Organizirali smo zimsko vzdrževanje javnih poti (pluženje in posipavanje) in letno vzdrževanje (košnja brežin). Postavili smo cestna ogledala v Knežji vasi, medtem ko za vas Občine še vedno nimamo dovoljenja za postavitev. V mesecu novembru in decembru se bodo, če bo vreme dopuščalo, izvedle meritve in vnosi javnih poti Občine-Luža-Knežja vas, Knežja vas-Gor. Kamenje-Dol. Kamenje-Železno, Dolenje selce-Roženpelj-Kamenje-Kozjak v kataster. S tem bodo javne poti v KS Knežja vas zemljiško knjižno urejene.  

Organizirali smo  prireditev ob materinskem dnevu, kjer smo imeli v gosteh skupino PLIN iz Čateža. Prireditve se je udeležilo cca 80 krajanov in krajank. Po prireditvi smo krajanke tudi pogostili. Nadaljevali smo z obiski in obdaritvami starejših krajank ter krajanov, ki so v letu imeli okrogle jubileje. V začetku aprila smo organizirali čistilno akcijo s tradicionalno visoko udeležbo. Ob koncu leta bomo v sodelovanju s sosednjimi KS sodelovali pri prireditvi in obdarovanju predšolskih otrok v sklopu Dedka Mraza. Tudi v letu 2015 smo sodelovali z odborom Rdečega križa ob pogostitvi starejših krajanov. Že peto sezono od oktobra do marca organiziramo košarko za fante v dvorani OŠ Dobrnič, od jeseni 2014 pa tudi rekreacijo za ženske v Vaškem središču Dolenje selce.

24.06. je bila na predvečer dneva državnosti prireditev Dan KS Knežja vas v športnem rekreacijskem centru Rupa, kjer je bila udeležba nad pričakovanji. Prireditve, kjer smo organizirali medvaški turnir v nogometu, turnir v odbojki na mivki in kresovanje se je udeležilo več kot 50% krajanov KS. Vse smo pogostili tudi s pijačo in golažem. Prireditev je postala tradicionalna.

V letu 2016 planiramo sredstva nameniti cestni infrastrukturi, postavitvi nadzemnih hidrantov, postavitvi oglasnih tabel po vaseh in treh vpadnicah ob cestah, ki peljejo v našo KS. V Knežji vasi planiramo izvesti investicijo v razširitev ovinka. Sredstva so zagotovljena v proračunu občine Trebnje. Še naprej bomo organizirali prireditve Dan KS v Rupi, čistilne akcije, obiske starejših krajanov, materinski dan in ostale prireditve v Vaškem središču Dolenje selce, da bo središče čim večkrat v letu zasedeno, s tem bodo tudi upravičena vse vložena sredstva.

Za korektno sodelovanje in pomoč pri vseh omenjenih projektih bi se zahvalil svetnikom KS Knežja vas, krajanom KS, županu g. Alojziju Kastelic, direktorju OU, podžupanu, delavcem občinske uprave in svetnikom občine Trebnje, z željo, da bi tako uspešno sodelovali tudi v letu 2016. Ker pa se bliža božič in novo leto 2016, v imenu sveta KS Knežja vas, želim vsem krajanom KS Knežja vas in občanom občine Trebnje vesel božič in srečno novo leto 2016.

                                                                                                         

Predsednik KS Knežja vas                            
Alojz Špec

Oglejte si tudi