Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
12°C
JUTRI
23°C
14°C
Oceni objavo

Živahen utrip Glasbene šole Trebnje v Galeriji likovnih samorastnikov

Glasbena šola Trebnje je s svojimi javnimi nastopi pripomogla k živahnejšemu dogajanju v trebanjski galeriji in z zvoki mladih glasbenikov in priznanih umetnikov oživila razstavljena dela.

Od februarja do junija 2023 se je v prostorih galerije zvrstilo pet torkovih koncertov iz cikla Mladi glasbeniki nastopajo v galeriji, na katerih so se predstavili učenci solisti in komorne skupine.

Na treh koncertih iz cikla Četrtkova sozvočja so nastopili uveljavljeni glasbeniki. Prvi koncert, 9. februarja, je bil posvečen kulturnemu prazniku. Z drugim koncertom, 23. marca, smo se spomnili vsestranskega kulturnega ustvarjalca Staneta Pečka, s tretjim koncertom, 18. maja, pa smo obeležili mednarodni dan muzejev. Cikel so sooblikovali godalni kvartet Bêlebend, orgličar Miro Božič in kitarist Benjamin Barbarič ter mezzosopranistka Mojca Vedernjak in kitarist Žarko Ignjatović.

Mladi glasbeniki so pospremili tudi dogodke v organizaciji galerije. Na odprtju razstave Bitja: podobe podzavesti 25. maja je nastopila flavtistka Eva Faganelj iz razreda prof. Nataše Paklar, ki je letos na mednarodnem tekmovanju Emona prejela zlato priznanje, na nizozemskem mednarodnem tekmovanju flavtistov pa 1. nagrado. Na odprtju 56. Mednarodnega tabora likovnih samorastnikov 10. junija so se predstavili mladi violončelisti pod vodstvom prof. Zdenke Kristl Marinič. V okviru poletne muzejske noči, 17. junija, pa so učenci Glasbene šole Trebnje izvedli tri koncerte. Mentorji Sandi Ravbar, Sara Zajc, Vera Magdevska, Barbara Lotrič in Zoltan Peter so poskrbeli, da so mladi glasbeniki svoje programe odlično zaigrali.

Vsem glasbenim ustvarjalcem se iskreno zahvaljujemo za popestritev kulturnega utripa v Trebnjem.


Besedilo: Tatjana Mihelčič Gregorčič, Glasbena šola Trebnje                             

Foto: Studio PraprotKa

Oglejte si tudi